İstanbul’da yaşanan servisçiler arasındaki çatışma olayı öğrenci velilerini tedirgin ederken, Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, güven verici sistemi gösterdi ve “Çocuklarımızı, mafyaya, yüz kızartıcı suçlululara değil, J plakalarına taşımacılık verilerek teslim edilmelidir’’ diyerek  adres gösterdi. 

Akhisar’da “Çocuklarımıza sahip çıkalım’’ başlığı ile broşürler bastıran Halil İbrahim Doğan, “Korsan taşımacılığa dur, öğrenci ve personel taşımacılığında J plakalı araçları tercih edin’’ yazılı broşürleri tüm okullara astırarak ve J plakalı servis araçlarına taktırarak etkili bir kampanyanın öncülüğünü başlattı. 

Öğrenci taşımacılığının her okul yılı döneminde sorunların ve kazaların yaşanmasına neden olduğuna dikkati çeken Doğan, “Bunun çözümü ve öğrencilerin güvenle taşınması kurumsallaşmış servisler sayesinde olacaktır.  Taşımacılığını yasal sorumluluklar altında yapan J plakaların bazı okullarca tercih edilmemsi nedeniyle bu okullarda problemlerin yaşandığı gibi denetimsizlikleri sebebiyle de trafik kazalarının meydana gelmesiyle  öğrenci velilerine acılar yaşatılmaktadır.  Sürekli yaptığımız açıklamalarımızda, ayrıca okul  ve milli eğitim müdürlüğü yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde vurguluyoruz: “İhaleye J plakası sahibi araç sahiplerini ve bu konuda kurulmuş olan şirketleri davet edin. Korsan taşımacılarla çalışmayı bırakın’’diyoruz. Bu uyarılarımıza rağmen bildiklerinden şaşmıyorlar. Bu yüzden İstanbul’daki yaşanan olaylar gerçekleşiyor ve servis olayları itibarsızlaştırılıyor. Çürük de sağlamda aynı kefeye konuluyor. Acilen bu konuda gereken önlemler alınmalıdır’’ şeklindeki  cümleleriyle milli eğitim yetkililerini bir kez daha uyardı. 

Öğrenci  taşıma işinin belli bir sistem ile illerde tek elden yapılarak ve ihale şartnamelerine J plaka zorunluluğu ilavesiyle ihaleye çıkılması durumunda, daha ehil kişilerin devreye alınmasıyla korsan taşımacılığın son bulacağını ve güvenilir ellerde çocukların okullara taşınacağı önerisini yapan Halil İbrahim Doğan, son olarak okullar tarafından istekle, milli eğitim müdürlüklerince belediyelere öğrenciler için otobüsler arasında özel servis talepleri olduğunu hatırlattı. Bu konuda Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığının kendilerine görüş sorduğunu ve buna özel bir otobüs tahsisi yapılmasının mümkün olmadığını ve bu sistemin de kurulmasının zor olduğunu bildirdiklerini anlatan Doğan, “Bu durum okulların servis taşımacılığına çıkış aranıyor bahanesine götürmek için bir hamle olarak görüyoruz. Bu işi yokuşa sürmektir. Bunlar çare değildir. Çare J plakalara taşımacılığın teslim edilmesidir’’ açıklamasını yaptı.   
Öte yandan Halil İbrahim Doğan, “Tüm uyarılara rağmen, 10 günlük kurban bayramı tatilinde ne yazık ki, Akhisar’daki kazalarda dahil  Türkiye genelinde 165 kaza meydana geldi ve 122 can kaybettik. Trafik kurallarına uyalım, bayramlar büyük acılar yaşadığımız günlere dönüşmesin diye açıklamalar yaparak, Akhisarlı hemşerilerimizi de uyarmıştık. Gerek federasyonumuz tarafından, gerekse tarafımızdan yapılan açıklamalara  rağmen 165 sürücü tarafından dikkate alınmadık’’ dedi. 

Doğan açıklamasını, “Maalesef 122 can kaybına neden olan 165 kazada dikkat çeken bir başka büyük üzüntü bayram ve tatil sevinciyle yola çıkan 122 can içinde 3-4 ailenin tamamının, onlarca çocuğun babasını ve annesini, yine onlarca anne ve babanın da evlatlarını kaybetmiş olmalarıdır.  Sürücülerin bilgilendirilmesi ve dikkate almaları gereken konularda bıkmadan uyarılarımızı sürdüreceğiz’’ diyerek noktaladı.