Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş tarafından  "Hayata El Ver" konulu eğitim etkinliği ilgiyle izlendi.


Programa Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Altay Uğur Gül, Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çetin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş "Hayata El Ver" projesini ve şimdiye kadar yapılan eğitim toplantılarını anlattı. Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, kalp krizi geçiren kişiye ilk 3-4 dakika içinde yapılan temel yaşam desteğinin yaşama dönme şansını %50 artırdığını dile getirdi. "Ani Kalp Durması Nedir, Ne Yapılmalıdır?" konulu konuşmasının ardından, Üniversite öğrencilerine kalp masajı ve suni solunum uygulaması yaptırıldı. Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, kalp durmasının evde gerçekleşmesi durumunda yapılacak temel yaşam desteğinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. 


Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen toplantı, Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çetin tarafından teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile sona erdi.