Akhisarpress.com- Akhisar’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 28 bin öğrenci ve 2 bin öğretmen ülke genelinde olduğu gibi 22 Ocak (bugün) yarıyıl tatiline başlayacak.

Tatil öncesi de yarıyılın karnelerini alacak olan öğrenciler heyecanla okulun son gününe devam edecek. Karneler konusunda tüm velilerin karneleri doğru okumaları yönünde uzmanlar da uyardı.

TATİLİNİZİ KABUSA DÖNDÜRMEYİN

Karne alan çocuklara yaklaşma yöntemiyle ilgili bilgi veren uzmanlar, karneler incelendikten sonra ilk gördüğünüz yerin iyi ve olumlu yönlerin üzerinde durulması gerektiğine vurgu yaptı. Bunlara ilişkin memnuniyetinizi belirtiniz. Karnedeki düşük notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçiniz. Örneğin, 'Bu derslerden de başarılı olmak isterdin mutlaka, bu durum seni olduğu gibi bizi de üzdü. Ama böylece hangi derslere daha çok çalışman gerektiğini görmüş olduk' gibi yaklaşımda bulunun.

ÖĞRENCİLERE DE UYARI

Uzmanlar anne ve babalar kadar öğrencileri de başarısız olan öğrencilere başarıyla ilgili izlenecek yöntemleri de açıkladı. "Çocuklar, 'derslerimi başaramadım, ben başarısız bir öğrenciyim' gibi kendinizi kötü hissetmenize neden olabilecek ifadeler yerine, 'Bazı hatalar yaptım ve bunları düzelteceğim, derslerimde iyi bir sonuç bekliyordum ancak ikinci dönem çalışarak daha iyi bir sonuç elde edeceğim, bu dönem istediğim başarıyı gösterememiş olmam benim başarısız bir öğrenci olduğumu göstermez' gibi daha umut dolu ifadeleri kullanmaları gerektiği ifade edildi.

SINAV MARATONU SÜRECEK

İkinci yarıyılda 8’inci ve 12'nci sınıf öğrencilerinin sınav maratonu olacak. 8'inci sınıf öğrencileri TEOG kapsamında 27-28 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs'ta düzenlenecek.   

İkinci yarıyılda, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması YGS, 13 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. İkinci aşama LYS 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran'da, 5 oturumda gerçekleştirilecek.     

ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK  

Bakanlık, yarıyıl tatilinde 30 bin öğretmenin atamasını da gerçekleştirilecek. Öğretmen ataması için başvurular 2-8 Şubat'ta alınacak, atamalar 11 Şubat'ta yapılacak.