Akhisar Bilim Sanat merkezinde akşam okul çıkışı eğitim alan ilkokul 2 sınıftan lise 11 sınıfa kadar eğitim alan  117 öğrenciden 25’i Bekir Pehlivanoğlu Konferans salonunda düzenlenen tören ile katılım belgelerini  aldı. Manisada 4 tane olan ve Akhisarda ilk olan Akhisar Bilim Sanat merkezi Manisada ilk sırayı alaran 1. Olma yolunda.  Bekir Pehlivanoğlu Konferans salonunda düzenlenen Sunuculuğunu  Aynur Orman İşler’in yaptığı törende Uyum gurubu öğretmeni (Sınıf öğretmeni) Şefika Filiz Özdemir “Merkezimizin öğün eğitim kurumlarına devam eden genel zihinselyetenek, görsel sanatlar ve müzik alanlarında özel yetenekli olduğu uzmanlar tarafında tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için okul saatleri dışında destek vermek üzere açılmış olan bir eğitim kurumudur. Merkezimize  başlayan öğrenciler beş aşamalı bir eğitim programına alınmaktadır. Bu beş aşamadan ilki uyum programıdır. 5 haftalık bir süreci kapsayan uyum programını tamamlamış bulunuyoruz. 

Uyum programında merkezimize yeni kaydı yapılan genel Zihinsel yetenek müzik ve görsel sanatlar alanlarındaki öğrencilerimizin sosyal ve psikolojik gelişimleri hakkında bilgi sahibi olmak bu öğrencilerimize merkezimizi tanıtmak için bir eğitim programı yürüttük. Öğrencilerimizi tanımayı amaçlayan kişisel sosyal psikolojik gelişimlerine katkı sağlayan bilimsel düşünceyi ve estetik duyguları geliştiren etkinlikler yaptık benim ve öğrencilerin açısından zevkli ve başarılı geçtiğini düşündüğün uyum programını tamamlamış olduk bu dönemde desteklerini esirgemeyen başta okul müdürüm olmak üzere müdür yardımcılarına ve velilerine çok teşekkür ediyorum.  Ayrıca hepsiyle tek tek çalışmaktan büyük zevk aldığım benim için çok değerli olan gelecekte ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak yetenekli öğrencilerime başarılar diliyorum” dedi. Öğrenci velileri adına konuşan ve 2 çocuğuda Bilim Sanat merkezine giden Feray Ünlü ise “ Benimde 2 çocuğum Bilim Sanat merkezinde eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz Bilim Sanat merkezi sadece Manisada olduğu için Manisaya gidip gelmek zorundakalıyordu. Bu gün ise Manisaya  gitmeden burada eğitimlerini alıyorlar buda tabi hem öğrencileri hem velileri memnun ediyor. Bilim Sanat merkezinin Akhisarda açılması için yogun gayret sarfeden okul müdürümüz ve diğer yetililere teşekkür ediyor öğrencilerimizede başarılar diliyorum” dedi.

 Okul Müdürü Abdülkerim Korkmaz ise konuşmasında “Sadece manisada 4 tane olan ve akhisarda da kısa bir süre önce okulumuzda açılan Bilim Sanat Merkezimi tabiki bizleride memnun etti. Bunun yanında Bilim Sanat Merkezimizde eğitim gören öğrencilerimizin başarısı dahada mutlu etti. Bu başarıyı öğretmen arkadaşların öğrenciler ve siz veliler ile birlikte yakaladık. İnşallah yine aynı birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Manisada 1. Sıraya yerleşmeyi istiyoruz. Bende buradan Şube müdürlerimize velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimizede başarılar diliyorum” dedi. 

Bilim Sanat Merkezimizde eğitim gören öğrencilere daha sonra belgeleri verildi. Öğrencilere belgelerini Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Kırkaş, Mehmet Şahin ve Okul Müdürü Abdülkerim Korkmaz takdim etti.

Akhisar Bilim Sanat Merkezinde  Uyum gurubunda Şefika Filiz Özdemir, Matamatik sınıfında Eren Gök, Lise Matamatik sınıfında İzzet Onur Ağaroğlu, Fen ve Teknoloji sınıfında Mustafa Ayhan, Bilgisayar sınıfında Halime Boran, Feyiz Candan Işık, İngilizce sınıfında Ayşe İpek, Robotik sınıfında Mustafa Ayhan, Feyiz Candan Işık, Müzik sınıfında Rengül Altay Yazgan, Görsel Sanatlar sınıfında Dilek Başar, Edebiyat sınıfında İsmail Candan, Sosyal Bilgiler sınıfında Aynur Ormancı İşler ve Tarih sınıfında Ferda Yorgancı  görev yapıyor. Akhisar Bilim sanat merkezi katılım belgesi törenine Akhisar Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Kırkaş, Mehmet Şahin, Bekir pehlivanoğlu müdürü Abdülkerim Korkmaz, müdür yardımcıları Faruk Güngör, Mustafa Tanrıverdi ve öğrenci velileri katıldı. Tören öncesi sınıfları gezen Milli Eğitim Şube müdürleri öğrencilerin başarılı çalışmalarınıda yerinde inceleyip bilgiler aldılar.
E.Ç