Geçtiğimiz yıl Eğitim-Öğretim hayatına başlayan Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu kurulduğu günden bu yana bir çok akademik, kültürel ve sportif başarıya adını yazdırdı.

Öğrencilerinin akademik başarıları, Kitap ve şiir okuma yarışmalarında elde ettiği birincilikleri, spor müsabakalardaki başarıları okulu il genelinde gündeme getirmeye devam ediyor. En son olarak Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Akhisar, Soma, Kırkağaç ve Gölmarmara ilçelerinin katılımıyla gerçekleşen 2013-2014 Çocuk Ligi Santranç Turnuvasında okulu Demirbilek Takımı ve Yenilmez Şah Takımları temsil etmiş, Demirbilek Takımı İKİNCİ, Yenilmez Şah Takımı ALTINCI olmuştur. Yine Manisa ilçeleri arasında düzenlenen Satranç turnuvasında okul öğrencisi Yunus Genç ÜÇÜNCÜ olarak dereceye girmiştir.

Bu yıl Manisa genelindeki yaş gruplarına göre okulların katılımıyla gerçekleşen BOCCE turnuvasında okul kız takımı İL ÜÇÜNCÜSÜ olmuştur. Erkek takımı ise avarajla birinciliği kaçırmış, İL İKİNCİSİ olarak ilimizi Mersin’de yapılacak olan Türkiye geneli turnuvada temsil etme hakkını son anda kaybetmiştir.

106 öğrencisi hafızlık eğitiminde olmak üzere toplam 310 öğrencisi bulunan Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu yapmış olduğu sosyal etkinliklerle de dikkat çekiyor. Öğrencilerinin okula olan aidiyet duyguları ve personelin üstün gayreti ile okul önümüzdeki günlerde de başarılarla anılmaya devam edecek gibi görünüyor.