Türkiye gündemine damga vuran Ayşegül Öğretmen, yeni görev yeri Gelenbe Şair Eşref İlköğretim Okulunda görevine başladı.

Soma da yaşanan Maden kazası sonucunda 301 Madencinin ve ailelerinin haklarını savunduğu için ve polisin gözaltına almak istediği genci kurtarmak istediği için açılan soruşturma sonucunda sürgün yiyen Ayşegül Ersoy öğretmen, Gelenbe Şair Eşref İlköğretim Okulunda yeni görevine başladı.

Ayşegül öğretmeni görevinin ilk gününde, Balıkesir Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, Manisa Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Demirel, Akhisar Eğitim-Sen Şube Başkanı Ceyhun Çıtak, Soma Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Sayit Sürül, Kırkağaç Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Şen ve birçok sendika yöneticisi yalnız bırakmadı.

Gelenbe Şair Eşref İlköğretim okulu öğretmenler odasında okulun öğretmenleri ile sohbet eden grup yapılan hukuksuz ve yanlış uygulama olduğunu böyle bir atamanın kesinlikle doğru olmadığını ve er yada geç bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini dile getirdiler. 

‘YAPMA BUNU’ DEMESİ SUÇ MU?

Manisa Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Demir, Sendika yöneticileri olarak üyesi olsun yada olmasın haksızlığa uğrayan herkesin yanında olacaklarını belirerek; “13 Mayıs’ta Soma da yaşanan Maden kazasına tepki, iş güvenliği almadığı için işverenlere tepki gösterileri anında Ayşegül öğretmenimde bu gösteride öğrencisi gözaltına alınacağı durumda ‘Neden gözaltına alıyorsunuz?’ demesi üzerine Gelenbe okuluna sürgün edildi. Birçok yöneticiler olarak devlete yanlış yaptınız dedik. Üyemizin hayatını kaybeden insanlara sahip çıkması, öğrencisi gözaltına alınırken yapma bunu demesi bir suç değildir.” Dedi.

AYŞEGÜL ÖĞRETMENİMİZE HAKSIZLIK YAPILDI

Balıkesir Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, Ayşegül öğretmene yapılanın yanlış olduğunu ve her zaman yanında olacaklarını belirterek; “Eğitim ve Öğretmenlik öyle bir seviyeye geldi ki, iş bulamıyorsan öğretmen ol mantığına getirildi. Biz Eğitim-Sen olarak şunun mücadelesini veriyoruz. Biz parasal sorunlarımızı çözeriz. Ama biz bu itibarımızı kaybettiğimiz de sorun bu bunun durdurabilmek. Biz Eğitim-Sen olarak şunu düşünüyoruz. Eğitim emekçileri olarak bir arada olmalıyız. Hepimiz eğitim emekçisiyiz ve aynı sorunları yaşıyoruz. Sendikalar sadece iyi günde değil kötü günde de üyelerinin ve eğitimcilerinin yanında olmalıdır. Hiçbir eğitim emekçisinin uğradığı haksızlıkları biz doğru bulmuyoruz. Okul müdürleri, müdür yardımcıları açığa alındığında Türkiye de ayağa kalkan tek sendika bizdik ve bu okul müdürleri arasında Eğitim-Senli olanların sayısı yüzde 4.8’di. Bu konu sizler bizler meselesi değildi. Orada olduğu gibi Ayşegül öğretmenimize de bir haksızlık yapıldığı için biz karşı çıktık.” Dedi.

BANA YAPILAN UYGULAMA YANLIŞ, DAVA AÇACAĞIM

Soma maden kazası eylemlerinde öğrencisinin gözaltına alınmasını engellemek için polislere ‘bırak’ dediği için soruşturma geçiren Ayşegül öğretmen yeni görev yerinde meslektaşları ile bir araya geldi. Ayşegül öğretmen konuyla ilgili de; “Benimle yapılan uygulama politik, siyasi uygulamadır. Çünkü bir suç işlemedim, 12-13 yaşında bir çocuğu aldıklarında bırakın onu demek bence suç değildir ve şuan olsa gene yaparım aynı şeyi yani gene bir çocuğu almaya kalksalar gene karşı çıkarım. Bence bunu bir bahane olarak bulduklarını düşünüyorum. Çünkü Soma da biz gerek sendikalı arkadaşlar olarak, gerekse duyarlı insanlar olarak bu katliamda kaybettiğimiz işçilerin haklarını, ailelerin haklarını savunmaya devam ettik halende devam ediyoruz. Bazılarını bu rahatsız etti. Yırca deki zeytin ağaçlarını koruduk. Oradaki direnişte bulundum. O rahatsız etti. Kesilmesin dediğim için yani bu çocuğun olayını başka türlü bir suç bulamadıkları için bahane ettiler. Ben görevimi gayet iyi yapıyorum. Okul müdürümüz Özgür hocamında kısa da olsa şahitliği varıdır. Somada kendi okulumda halk oyunlarında falan Türkiye 1.’liklerim var. Futbolda da aynı şekilde ve şimdide tenis kursları aldık Özgür hocam ile beraber. Yani görevimizi yapıyoruz aslında, öğretmenliğimi asla aksatmıyorum. Haksız bir uygulama ama dava açacağım. Benim için neresi olursa olsun öğretmenliğimi gene yaparım. Ama yapılan uygulamanın haksız olduğu için mücadelemi sürdüreceğim. O zamana kadar da sizlerle güzel bir şekilde çalışacağım.” Dedi.


ÖĞRETMENİMİZİN BURADA MUTLU OLACAĞINA İNANIYORUM

Gelenbe Şair Eşref İlköğretim Okulu müdürü Özgür Tozlu, Ayşegül öğretmenin kendi okullarına geldiğinden dolayı mutlu olduğunu fakat kendisinin hukuki olarak hakkını da aramasının en doğal hakkı olduğunu belirtti. Özgür Tozlu sendikanın üyesinin haklarını savunması kanunda arkasında durmasından guru duyduğunu belirterek; “Öğretmen arkadaşımızın başarısını daha önceden biliyordum, gözlerimle de şahit oldum. Böyle bir öğretmenimizin bizim okulumuza gelmesi ilk başta guru verici bir tablo ama tabi gelme yolu baktığımızda üzücü bir tablo keşke öğretmenimizi bizim okulumuzu tercih ederek gelseydi bizim temennimiz buydu. Tabi ne yaşadığı konusunda pek bir bilgimiz yok. Gazetelerden ve sizlerden öğrendiğimiz kadarıyla bilgi sahibiyiz. Hukuki süreç devam ediyor. Kendisi davasını açmıştır. Okulumuzda başlamasına dair hukuki bir engel yok. Okulundaki görevine başlar daha sonra kendisine hukuki olarak ne karar verilirse uygulanır zaten. Biz kendisini bağrımıza basarız. Bizim okulumuzda arkadaşlık, ailelik olayı vardır ve bunun arasına sendika olayı girmez. Kim hangi sendikadaysa bizi ilgilendirmez o kişinin kendi görüşüdür, dünya görüşüdür. Ama burada eğitim faaliyeti yapıyorsak ilk başta biz bir aileyiz ve hoca hanıma da o şekilde bakacağız. Nasıl geldiği bizim için önemli değil burada yaptığı hizmet önemlidir. Hatta tenis antrenörlük kursun da beraberdik burada da öğrencilere tenis te öğretiriz. Bu tabloda ben başta öğretmen olarak onur duydum, gurur duydum. Çünkü öğretmen arkadaşımıza sahip çıkmanız eğitim sendikası olarak, her eğitim sendikasının yapması gereken bir davranış. Hangi sendika olduğu önemli değil çünkü sendikaların kuruluş amacı da budur. Sendikalar özlük haklarında iyileştirme sağlaya bilir aynı zamanda mağdur olan öğretmenlerimizin de haklarını savunması gerekir. Öğretmenimizin burada mutlu olacağına inanıyorum ama kendi şartları neye uygunsa, haksızlığa uğradıysa gitsin, sonra çok memnun kaldım deyip geri dönsün kendisi bizim isteğimiz budur.” Dedi.

Evrak tesliminin ardından Manisa Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Demirel, sendika olarak öğretmenlerinin arkasında olduğunu ve haklılığı kanıtlanıncaya kadarda arkasında olacağını belirtti. Ayşegül Ersoy ise yapılanın haksız ve politik bir uygulama olduğunu ve sendikasının arkasında olduğunu belirterek desteklerinden dolayı herkese teşekkürlerini iletti.