Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Akhisar Sigara Fabrikası alanına yaptırılan 24 derslikli Aliya İzzet Begoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Okulun açılışını Manisa Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar ilçe başkanı İsmail Şahin, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, okulun Motorlu Araçlar Teknolojisi atölyelerini yaptıran hayırsever Mehmet Şerafettin Yazar tarafından kurdele kesilerek yapıldı. 

Programa katılımı beklenen eski Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş diğer programları nedeniyle katılım sağlamadı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş; "Neden Aliye İzzet Begoviç isminin verildi derseniz, bizim Akhisar'ımızın duayeni sevilen dedesi Ayvaz Dede buradan kalkarak Bosna'ya gitmiş, Bosna ile Akhisar arasında bir gönül bağı kurmuştur. Bu kardeşlik sürekli devam etmiştir. İşte bu yüzden bu okula bu isim verildi. "dedi.

Konuşmasının başında Ankara'da meydana gelen terör olayında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; "Türkiye'yi karıştırmak isteyenler var, Türkiye'yi eski Türkiye zannedenler var. Türkiye öyle 3-5 patlama ve terör olaylarıyla karışacak bir ülke değil. Yıllarca bizi terörle oyaladılar. Gençlerimizi solcu sağcı diye oyalamak istediler. Yıllarca bizi solcu sağcı diye oyaladılar. Şimdi yıllar geçti bizi Türk-Kürt çatışmasına çekmek istiyorlar. Bunların oyunlarına gelmeyeceğiz. Bu tuzak kuranlar kendi tuzaklarına düşeceklerdir. Bizler o teröristleri girdikleri deliklerden bulup yargıya teslim edeceğiz, teslim olmazlarsa bulundukları yere onları gömmek boynumuzun borcudur. 

Biz iktirada geldiğimizden itibaren bütçedeki en büyük payı eğitime ayırdık. Gençlerimizi iyi yetiştirmemiz lazım. Bu yüzden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. 

Akhisar'a neler yaptık onları anlatmak istiyorum. Bulunduğumuz alan Sigara fabrikası alanı buraya Meslek Lisesini yaptık. Sigara fabrikamız 1974 yılında emeli atılmış, yıllarca kaba inşaatıyla Akhisar ona o Akhisar'a baktı. Ama hiçbir faaliyet gösteremedik. Biz geldik bu alanı 3'e böldük,  bir bölümünü eğitim alanı olarak ayırdık. Yan tarafımızda Organize Sanayi bölgemiz var, sizlerden oraya gitmenizi rica ediyorum. Bütüm öğrencilerimizi oraya götürmemiz lazım. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini herkesin görmesi lazım. Meslek liselerindeki önem bugün sanayiye gittiğimizde ara eleman ihtiyacının üst düzeyde olduğunu görüyoruz. O yüzden hükümetimiz meslek liselerine önem veriyor. 

Buradaki bir bölümü 220 dönüm alanı Celal Bayar Üniversitemize tahsis ettik.Burada da Celal Bayar Üniversitesi ile ortak çalışıyoruz. Derneğimiz var en iyi şekilde burada hizmet ve eğitim verecek. 

Buraya gelirken tren yolunu aşarak buraya geldik. Akhisar'ımıza ne yaptı diye baktığımızda artık tren yolu Akhisar'ı ikiye bölmeyecek. Artık Akhisar'ımız iki şehir değil, artık Akhisar AK Parti sayesinde bütün şehir haline gelecek. 

Akhisar'ımıza yeni bir diş hastanesi kazandırdık. Cuma günü oranında açılışını yapacağız. Akhisar'a girerken İlçe Emniyet Müdürlüğü binamızı yaptık oranında açılışını Cuma günü yapacağız. 

Akhisar'a Organize Sanayi yaptık yetmedi, Zeytin başkenti olduğumuz için Akhisar'ımıza bir ihtisas organize sanayi bölgesi kazandırdık. Yer satışları bitti, inşallah bizleri yatırımcılarımızda sanayi bölgemizi dolduracaklar ve binlerce işçimizde burada çalışacak. 

Buradan sağ tarafta giderken stadyum inşaatımız var. Ancak birileri bizi üzmeye çalışıyor. Stadyum inşaatını görünce biz neye seviniyoruz. Bir defa Akhisar'ın nereden nereye geldiğini görmek için iki dakika düşünün, bundan yıllar önce Fenerbahçe'yi Akhisar ile maç yaptıracağız, Galatasaray, Trabzon ile maç yaptıracağız deselerdi herkes gülerdi. O günler öyleydi ama Akhisar Belediye başkanımız Allah kendisinden razı olsun Salih Hızlı kardeşim, Akhisar Belediyespor başkanı Hüseyin Eryüksel ve yönetimiyle birlikte çok çalıştılar sizlerle birlikte gönül birliği kurdular ve Akhisarspor'u Süper Lig'e çıkardılar. Gençlik Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Onun imzasıyla Akhisar'ın eski stadını biz belediyemize kazandırdık. Ancak yeni stat yapılacak anahtarı Gençlik Spor bakanlığına teslim edilecek. Buradan Akhisar Belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz eski stadın yerini en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Bizler AK Parti Milletvekilleri olarak 4 sene boyunca bir olduk beraber olduk bu yatırımları Akhisar'a kazandırdık. Biz gittik paramızı bulduk, yeri bulduk Akhisar Belediyesi ihaleye çıktı. Müteahhit belli oldu inşaatı yapmaya başladı. İnşaat şuanda hala yapım aşamasında bu saatten sonra ne yaparsın ey Uğur Aydemir, bu stat niye bitmedi ey Salih Hızlı diye sorarsanız. Bizim ancak şunu yapmamız lazım sırtımızda çimento ve kum taşımamız lazım. Başka bizim bu stada müdahale şansımız yok. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Bunu da en iyi şekilde hukukçular bilir avukatlar bilir. Bu stat niye bitmedi diye soranlar niye bitmediğini bizden iyi biliyorlar. Eğer bir ihale aşaması anlaşması varsa, bunları hukukçular avukatlar çok iyi bilir. Niye bitmedi diye soracaklarına sözleşmeyi açıp bakarlarsa anlarlar. Değerli kardeşlerim bizler sizin hakkınızı koruyoruz. Stadın takipçisiyiz. Ama müteaahit o zaman içinde ben bu işi bitiremiyorum diyorsa, belediyemiz hukuki işlemleri başlatıp Akhisar'dan dışarı çıkartıyor. Ama herşey hukuk çerçevesinde yapılır. Akhisar stadı bugün yapılıyorsa Salih Hızlı, Hüseyin Eryüksel sayesinde çünkü Akhisarspor'u Süper Lig'e çıkaranlar onlara teşekkürü borç biliyorum. " dedi.