Bir süredir Akhisar AK parti İlçe teşkilatı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile Alhatoğlu Ailesinin sürdürdüğü görüşmeler sonucunda yapılacak olan yeni eğitim tesislerinin yerleri ve nitelikleri netleşmeye başladı. 

Buna göre ilk etapta yakın zaman önce İlçemizde yaşanan şiddetli depremler sonucunda deprem tahkik raporları doğrultusunda yıkım kararları verilen Cumhuriyet Mahallesindeki Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin yerine içinde laboratuvar, görsel sanatlar sınıfı, müzik sınıfı, özel eğitim sınıfı, bilişim sınıfı, konferans salonu, beden eğitimi salonu, rehberlik servisi, zümre öğretmenler odası, kütüphane, kantin, mescit v.b. gibi sosyal, sportif ve akademik alanlarında yer aldığı 16 derslikli son derece modern yeni bir okulun yapılması;

 Bunun yanında yine aynı şekilde deprem tahkik raporları sonucunda yıkım kararı verilen Hürriyet Mahallesi Okullar Bölgesinde yer alan İlçemizin köklü eğitim kurumlarından Akhisar Anadolu Lisesi yerine, yine içinde laboratuvar, görsel sanatlar sınıfı, müzik sınıfı, özel eğitim sınıfı, bilişim sınıfı, konferans salonu, beden eğitimi salonu, rehberlik servisi, zümre öğretmenler odası, kütüphane, kantin, mescit v.b. gibi sosyal, sportif ve akademik alanlarında yer aldığı 24 derslikli modern bir okulun yapılması;

Yine Efendi Mahallesinde Hüseyin Alhatoğlu İlkokulu bahçesinde bulunan arsaya içinde laboratuvar, görsel sanatlar sınıfı, müzik sınıfı, özel eğitim sınıfı, bilişim sınıfı, konferans salonu, beden eğitimi salonu, rehberlik servisi, zümre öğretmenler odası, kütüphane, kantin, mescit v.b. gibi sosyal, sportif ve akademik alanlarında yer aldığı modern bir ortaokulun yapılması konusunda mutabakat sağlandı. 

Bu mutabakat kapsamında yeni yapılacak okulların kaba inşaatı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geri kalan işleri ise Alhatoğlu Ailesi tarafından yaptırılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. Söz konusu işler ile ilgili olarak en kısa sürede taraflar arasında protokol imzalanarak proje çalışmalarına başlanacaktır. Depreme karşı güvenli, modern okulları Akhisar’lılar heyecanla bekliyor.