Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü  başkanlığındaki toplantı, Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya ilçemiz merkez ve mahallelerindeki tüm okul kurum müdürleri ve değerler eğitimi komisyonundan sorumlu öğretmenler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü yaptığı açıklamada; 2014/2015 Eğitim Öğretim yılı ilçede yürütülen çalışmalardan bahsederek, Tüm okullarda değerler eğitimi uygulama planı hazırlandığını, değerler eğitimi ilçe yürütme komisyonu tarafından okulların ziyaret edilerek konu ile ilgili rehberlik yapıldığını aktardı.

Değerler eğitimi yıl sonu değerlendirme çalışmaları yapılarak okullardan gelen projelerin, ilçe milli eğitim değerler eğitimi komisyonu tarafından incelendiğini, seçilen projeler arasından okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3’ e giren projeler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiğini, İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede ortaokul ve lise 1. likleri ile lise ve ortaokullarda 2 mansiyon ödülü ilçemiz tarafından kazanıldığını bu bağlamda değerler eğitimini okullarında uygulayan tüm idareci ve öğretmenlere de teşekkür ettiğini belirtti.

Toplantıda bilgilendirme yapan, İlçe değerler eğitimi komisyonu üyesi,  6 Eylül İlkokulu Müdür Yardımcısı Gülsün Kalyoncu ise katılımcılara 2015/2016 Eğitim Öğretim Yılında İlçemizde Yürütülecek Çalışmalardan bahsederek bilgiler verdi.  Kalyoncu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge tarafından yayınlanan proje kılavuzu ve evraklarının,  http://manisaarge.meb.gov.tr/www/2015-2016-egitim-ogretim-yilinda-uygulayacagimiz-yerel-projeler/icerik/33  adresinde mevcut plan örnekleri olduğunu,  ancak şu ana kadar planlarını yapan okulların, her dönem en az iki değer almışlarsa devam edebileceklerini açıkladı. Okullardaki değerler eğitimi komisyonunun uygulama raporlarını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne göndereceklerini, Akhisar değerler eğitimi adına kurulan facebook grubunda etkinlik ve materyal örnekleri paylaşılacağını, üye olan meslektaşlarımızın, oradan paylaşım yapılabileceğini,  okulların oradan faydalanabileceğini aktardı. Okullarımızın bir sorumlu öğretmen ismini bildireceğini ve kurulacak Whatsapp grubundan haberleşme sağlanacağını söyleyerek sözlerine son verdi. 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin değerler eğitimi kapsamında yürüttüğü « Akhisar’da Yükselen Değerler Projesi» 6 pilot okulda yürütülmektedir. Her pilot okul belirlediği bir değeri bu proje kapsamında gerçekleştirmektedir.

Bu okullar dışında kalan diğer okullarda belirledikleri değerlerden en az biri ile ilgili kapsamlı bir proje hazırlayacaktır. Hazırlanan proje (pano hazırlamak, resim, şiir, kompozisyon yarışması yapmak gibi) içeriği farkındalık yaratacak nitelikte olmalı, özgün, örnek olmaya değer nitelikte olmalıdır. Buradaki amaç öğrenci ve velilerde bir bilinç yaratmak, dikkatlerini işlenen değere çekmektir, biz bizi biz yapan değerleri, öğrencilerimizin gündelik yaşamlarında her an benimseyerek, uygulayarak yaşamaları adına çalışmalarımızı yapacağız. İşte o zaman güzel ülkemizin, güzel evlatları, geçmişten güç alan geleceğe ışık tutan, bir yaklaşımla yetişeceklerdir. Bugün bizler eğitimciler olarak yanlış davranış ve yanlış karakter eğilimlerine dur diyemesek o zaman gelecekte olabilecek yanlışlardan da vicdanen sorumlu oluruz. Değerler eğitimine sahip çıkalım, değerlerimizi el birliği ile yaşatalım diyerek sözlerine son verdi.