Türkiye Yeşilay Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa projesi, “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” yarışmasında Beyoba Mahallesi (eski köy) İhsan Ünlü Okulu öğrencisi Seval Önal yazdığı kompozisyon ile Türkiye 3.’ Lüğünü elde etti. 14 yaşındaki Seval Önal, “Bağımlılık başlıklı kompozisyonumda kalplerine dokunmak istedim.” Dedi.

Büyükşehir Akhisar Koordinatörlüğünde çalışan Taner-Melahat Önay çiftinin, kızları olan  14 yaşındaki Seval Önay, “Öğretmenim bu yarışmanın Yeşilay ile Bakanlık tarafından düzenlendiğini, isteyenlerin yazacağı kompozisyon ile katılmaları için bize  yol gösterdi. Ben hiç  kimsenin hasta olmasını, mutsuz olmasını istemediğim için, başlığını “Bağımlılık” koyduğum kompozisyonu yazdım. Satırlarıma  döktüğüm düşüncelerimde büyüklerimin kalbine dokunmak istedim. İçki ve uyuşturucunun kötülüklerin adeta anası gibi gördüğüm için, bağımlı olanların ailelerine, komşularına, şehrine ve vatanımıza huzursuzluk.mutsuzluk ve zarar vereceğine inanıyorum. Başarılı olmuşum. 3. lük elde ettiğim açıklandı. Çok sevindim.”

Seval Önal, inandıkları her davada ve konuda açılan yarışmalara her öğrencinin katılması temennisinde bulunarak, “Yeşilay’ın İstanbul’daki merkezine davet edildik. Annem ve babamla birlikte gittik. Ödülümü verdiler ve tebrik ettiler.” Dedi. (HA)