Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında Akhisar’da Ticaret Odası ilk Öğretim Okulu tarafından bilim fuarı açıldı.

Akhisar’da ilk olarak Akhisar Ticaret Odası tarafından açılan bilim fuarı Okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katıldığı bilim fuarı açılışında Okul müdürü Mehmet Abalı fuar hakkında bilgi verdi.

Abalı Konuşmasında, “ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır. “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12, sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.
TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır;Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi,Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi,Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması,Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması,Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması,Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması,Farklı sosyo-ekonomîk seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması,Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.TÜBİTAK Bilim Fuarları, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı için önceden belirlenen 1.000 pilot okulda, 1 Nisan-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.Proje okulu olarak belirlenen okulumuzda 14 danışman öğretmen ve 80 katılımcı öğrenci tarafından 40 proje hazırlanmıştır. Projelerimiz;1.Araştırma ve geliştirme projelen.2 Bilgi araştırma projeleri.Ağırlıklı Olarak hazırlanmıştır

Bu bilim fuarına projeleriyle hazırlanan öğrencilerimize, rehber öğretmenlerime, emeği geçen herkese, aynı zamanda bizi böyle bir günde yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize teşekkür ederim. .” dedi.