24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Bocce /Petank Turnuvası Ülkü İ.Ö.O bahçesinde gerçekleştirildi.Turnuvanın Organizasyonuna Ev sahipliği yapan Ülkü İ.Ö.O Müdürü Mustafa Kökaslan ;Tüm katılımcılara hoş geldiniz.Güzel bir günde ve güzel bir amaç için toplanmış bulunuyoruz.Turnuvaya katılan herkese başarılar diliyorum dedi.Organizasyonu gerçekleştiren Ülkü O.O Beden Eğitimi Öğretmeni- Bocce Ant.Himmet Kozbay,Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Bocce Antrenörleri Muammer İnan ve Özgür Morbel , tüm katılımcılara turnuvanın oyun kurallarını uygulamalı ve teorik olarak anlattılar. Bocce Ant Himmet Kozbay ; tarihi M.Ö 5000 yıl öncesine dayanan ve ilk olarak Anadolu topraklarında oynanan bu oyun,dikkat,beceri ve koordinasyon gerektiren bir spor dalıdır.Her yaştan bireyler kategori gözetmeksizin bu oyunu oynayabiliyorlar dedi.

Son derece çekişmeli ve eğlenceli geçen Bocce Turnuvasına ; Bayanlarda dereceye girenler

1

Dilek YILMAZ

Genlik Spor İlçe Müd.

2

Hatice BOSTAN

İmam Hatip Lisesi

3

Hatice DEDEŞ

Adnan Menderes Lisesi

4

Tülay GONCA

Beden Eğt. Öğretmeni

Erkeklerde katılanlar ve dereceye girenler,

1

İbrahim GEDİK

Ülkü O.O

2

Kürşat Mahmut ERSOY

Ülkü O.O

3

Muammer İNAN

Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi

4

Özgür MORBEL

Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi

5

Serkan POLAT

Ülkü O.O

6

Nizamettin ÇAKMAK

İstiklal O.O

7

Mustafa ŞAFAK

T.B.O 6 Eylül İ.O

8

Himmet KOZBAY

Ülkü O.O

9

Yüksel CAN

Ülkü O.O

10

Onur BOSTAN

Namık Oğul AND.Lisesi

11

Mustafa KÖKASLAN

Ülkü O.O

12

Hüseyin BUGAY

Ticaret Mes.Lisesi

13

Onur GONCA

M.Keskinoğlu O.O

14

Sedat SUALP

Adnan Menderes Lisesi

Dereceye girenlere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında 24 Kasım da düzenlenecek olan Kutlama Etkinlikleri içerisinde verilecektir.

Bocce nedir?

Bocce, bir tür spor dalı. Sporun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve M.Ö. 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve "bocce" adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur.
Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamak. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor, 7 yada 13 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

Bocce sporu kaç kişiyle oynanmaktadır?

Teke tek, ikiye iki ve üçe üç gruplar halinde oynanabilmektedir.

Bocce sporunda gerekli olan top sayıları nelerdir?

Teke tek ve ikiye iki karşılaşmalarda 3 misket(top), üçe üç karşılaşmalarda ise 2 misket(top) gereklidir.

BOCCE VE DİSİPLİNLERİ
Bocce sporu kendi topumuz (Misket)ile pallino adı verilen hedef topu vurmak yada pallinoya en yakın mesafeye topu atmak suretiyle oynanan bir spordur.Bocce sporunun üç disiplini bulunmaktadır.
1-Volo
2-Petank
3-Raffa
PETANK:

4m X 15 m boyutlarında kum, çakıl, toprak, çim türü zeminlerde, 70 - 78 mm çapında metal toplarla, tekler, çiftler veya üçler kategorilerinde oynanır. Ayrıca tanımlanmış zor hedeflerin vurulması suretiyle oynanan vurma oyunu (Altın Nokta) vardır. Dünyada çok yaygın bir sistem olan Petank oyunu, ülkemizde de hızla yaygınlaşmaktadır