Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu lisesinde 1. Yurt içi ve Yurt Dışı Eğitim Fuarı düzenlendi. 

Lisenin spor salonunda gerçekleştirilen Eğitim Fuarına toplam 18 üniversite stant açarak öğrencileri bilgilendirdi. Fuara Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer katıldı.

Fuarın açılışı öncesi konuşma yapan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker; “Burada bugün gerçekleştireceğimiz etkinliğin diğerlerinden biraz daha farklı olduğunu düşünüyorum. İlk olması sebebiyle son derece mütevazi bir etkinlik, birçok eksiklikleri olabilir, buna herkesin hoşgörü göstermesini bekliyorum. Bundan sonraki yıllarda gerek katılımcılar, gerek diğer bileşenlerin gayretiyle, el birliği ile çok iyi noktalara taşıyacağız.

Ülkenin geleceğinin gençler olduğuna vurgu yapan Peker; “Gençlerimizin önümüzdeki günlerde gireceği sınavlar öncesinde performansları, sınav sonrasında yapacakları değerlendirmeler, tercihler onların geleceği açısından olduğu kadar ülkenin geleceği açısından da son derece önemlidir. Bu konudaki gecikmenin telafisi mümkün değil.”

1987 yılındaki memuriyet hayatından bir anıyı öğrenciler ile paylaşan Kaymakam Peker; “Memuriyet hayatına başladığımız o yıllarda dönemin iç işleri bakanlığı müsteşarı sayın Vecdi Gönül bir seminerde konuyu sadece çipe ayırmıştı. Özellikle o dönem elektronik aletler başta olmak üzere birçok sektörde kullanılan yeni geliştirilen bir malzemeydi. Bu malzemenin özelliği son derece küçük ve öncesinde birçok malzemenin yaptığı işi kendi bünyesinde yapıyor olmasıydı.


1700´lü yıllardaki su buhar gücünden yapılan ürünlerle birinci sanayi devriminin gerçekleşmesi. Ona bağlı olarak tabi toplumdaki bütün üretim ilişkileri değişiyor. Sosyal ilişkiler değişiyor. Uluslararası ilişkiler, ticaret yolları, siyaset buna göre şekilleniyor. Daha sonra ne oldu 1800´lü yıllarda elektriğin devreye girmesiyle ikinci Sanayi Devrimi ve daha sonra geçtiğimiz on yıllar öncesinde 1950´lerden itibaren özellikle bilgi teknolojilerinin gelişmesi ile üçüncü sanayi devrimi gerçekleşti. Şu anda dördüncüsü gerçekleşiyor. Farkında olanlarımız vardır, olmayanlarınız da vardır. Ben de kulaklarınızda yer alması açısından müsteşarımızın yaklaşık 30 yıl önce bahsettiği şeyi sizlerle paylaştım. Birinci Sanayi Devriminde Osmanlı Devleti maalesef buna o dönemin şartları itibariyle duyarsız kaldı ve maalesef sonuçları acı oldu, küçüldü. İkinci Sanayi Devriminde yine aynı şekilde gerekli hassasiyeti göstermeyince maalesef yıkıldı. Üçüncü Sanayi Devriminde çok duyarlı kaldığımız, at başı gittiğimiz söylenemez.  Dileğim, temennim Dördüncü Sanayi Devriminde 2010 yılında başlanan dördüncü Sanayi Devriminde Almanya yaklaşık bunu 20 yıllık bir periyotta tamamlamayı düşünüyor. Buna sizlerin de desteğiyle, gayretiyle tabii bizlerin de göstereceği altyapıyla ve desteğiyle olacak.

Bugün gerçekleştirilecek Eğitim Fuarı bunlardan bu enstrümanlardan bir tanesidir. Buna uyum sağlamamız ve dünyada dün olduğu gibi sözü geçen güç ile etkili bir devlet haline gelebilmemiz gerekir. Biz bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Çünkü sizlere güveniyoruz. Sizlerin bu gayreti, bu çabası bizleri dün tarihte olduğu gibi gelecekte de layık olduğumuz yere taşıyacaktır diye düşünüyorum. Tekrar okul idaremize ve değerleri ekibine eğitim fuarına gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Akhisar genelinde bu yıl lise son sınıftan toplam 2036 öğrenci mezun olarak üniversitelere başvuracak.