Keskinoğlu Şirketler Grubu tarafından yaptırılan Kapaklı Zeliha Keskinoğlu İlköğretim Kurumunun, öğrenci sayısının azalmasından dolayı kapanma durumuna gelmesi ve ilçemizde Özel Eğitim İş Uygulama Merkezine ihtiyaç duyulması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurumdaki gerekli düzenlemeler yapılarak eksiklikleri giderilmiştir.

Mevzuat gereğince gereken inceleme sürecinden geçen Okulla ilgili Bakanlığa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezine dönüşüm talebinde bulunulmuş ve 13.03.2015 tarih ve 2829973 sayılı Makam Onayı ile açılışı uygun görülmüştür.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılından itibaren Özel Eğitim İş Uygulama Merkezine dönüşecek binanın tüm eksikleri tamamlanmış, kurucu müdür görevlendirilmiş ve ödenek talebinde bulunulmuştur. Gelen ödenekle birlikte okulun tüm donanımı tamamlanarak öğrenci kaydına başlayacaktır. 
Orta ve Ağır düzeyde engelli öğrencilerin el becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamaların da olacağı okulda Akhisar merkez olmak üzere 100’ ün üzerinde engelli öğrencinin eğitim alması hedeflenmektedir.