Haber Merkezi - Akhisar Kaymakamlığı ve Akhisar Belediyesi ile Sivil Toplum Örgütlerinin de bünyesinde bulunduğu Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği yaptığı aylık son olağan toplantında Sigara Fabrikası alanında yapılacak olan Celal Bayar Üniversitesi Akhisar yerleşkesi içerisinde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin YÖK tarafından onaylandığını ilan etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Tarım, geçmişte olduğu gibi günümüzde de gıda ihtiyacını hem nicelik hem de nitelik olarak karşılamayı hedefleyen stratejik bir sektördür. Gıda yanında tarımsal üretime dayalı pamuk ve benzeri doğal lifler ile biyoyakıt talebinin hızla artması, doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesine ve tarımın daha fazla girdi gereksinimi olan marjinal alanlara kaymasına neden olmaktadır. Bu olgu, bir yanda tarımda doğal kaynak, bilgi ve teknoloji kullanımının önemini arttırırken diğer yandan tarımsal çevre yönetimi, pazarın istediği nitelikte, katma değeri yüksek ürün eldesi ve değer zinciri yönetimi gibi konuların tarımsal araştırmalarda olduğu gibi eğitimde de çok disiplinli yaklaşımla ele alınmasını zorunlu kılmaktadır. Ülkemizde tarımsal nüfus oranı, kentsel nüfusa oranla son yıllarda azalsa da kırsal alanlarda lokomotif sektör tarımdır. Tarıma dayalı gıda, tekstil, deri sanayi de ülke ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Tarımda verimliliğin ve katma değeri yüksek ürünlerin payının artışı, ülkemizin Hollanda, Yeni Zelanda veya İsrail gibi tarımın milli gelir içindeki payının yüksek olduğu ülkeler arasına girmesini sağlayacaktır. Bu açıdan, diğer üniversitelerde mevcut ziraat fakültelerinin işlevlerini tamamlayıcı bir fakültenin ülkemizde kentsel göçün yüksek olduğu kalkınmada öncelikli Akhisar’da kurulacak olması; ülke, yöre ve Akhisar’ın hızlı gelişiminde önemli rol üstlenecektir.

Bunların yanında Akhisar Üniversitesinin temellerinin atılmasında da önemli bir yol kat etmemizi sağlayacak olan bu bölümün ardından şehrimize yine katkı sağlayacak bir çok bölüm için çalışmalarımız dernek çatısı altında devam edecektir” dedi.

AKHİSAR YERLEŞKESİ YENİ ALANI İÇİN İHALE YAPILDI, TADİLATLAR BAŞLADI

Öte yandan Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapım çalışmaları sürdürülen Akhisar Sigara Fabrikası alanı içerisindeki 204 dönüm için yapım ihalesi yapıldı ve ihaleyi 3 Milyon 250 Bin TL’ye İŞ BAZ İNŞ. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. firması aldı. Firma alan içerisinde bulunan binaları tadilat ederek üniversite için kullanılabilir hale getirecek. İşin bitim tarihinin ise yer teslimi yapılmasının ardından 210 gün olarak açıklandı.