Akhisarpress.com - Akhisar Üniversitesinin yapımı için Üniversite Yapma ve Yaşama Derneği çalışmalarını sürdürüyor.

Onursal Başkanlığını Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’in yaptığı Dernek Başkanlığını ise Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın yaptığı Akhisar’a Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği Akhisar Esnaf Oda Başkanları ile bir araya gelerek proje hakkında neler yapılabileceğini konuştu.

Esnaf Odalarında gerçekleştirilen toplantıya Akhisar Kaymakamı Kamil Köten Belediye Başkanı Salih Hızlı, Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Harun Çoban, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı İ.Hakkı Şenyiğit, MHP İlçe Başkanı Ali Çavdar ve çok sayıda esnaf oda başkanları katıldı.

Akhisar Üniversitesi için her kişi ve kurumun elini taşın altına sokmasının gerektiğini dile getiren Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, “ Akhisar’a yapılacak olan fakültemiz için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Başta belediye başkanımız olmak üzere bizler bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Derneğimizde siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden bir çok kişi bulunmakta.. Üniversitemiz bu tekelden kalan binalarda yapılacak. Bunun için ilk etapta yaptığımız bir hesaba göre 10 Milyonluk bir bütçe gerekiyor. Bizler bu parayı Akhisarlılar olarak bir şekilde toplamamız gerekiyor. Bunun için sağ olsun ilk olarak Esnaf Kefalet Kooperatifi öncülük ederek 200.000 TL’lik bir bağışta bulundu. Hemen arkasından Ticaret Borsamız aynı mevlada bir bağışta bulunacağını açıkladı. Diğer kurumlarımızın da aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Burada sizlerle toplanmamızdaki amaçta siz esnaf odalarımızdan da destek bekliyoruz.” Dedi.

Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin başkanlığını yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’da, “ Hepimiz bir şehirde yaşıyoruz ve bizim şehrimiz kendi kendini ayakta tutabilecek ve kritik kararlar alabilecek bir şehir… Bu aşamada bildiğiniz gibi Akhisar’ımıza bir üniversite yaptırma kararı aldık. Bu karar doğrultusunda Sayın Kaymakamımızın da belirttiği gibi Akhisar olarak siyasetten uzak ve sadece bir amaç uğruna çalışmamamız gerekiyor. Ben Akhisar’ın bu işin altından alınlarının akıyla çıkacaklarına inanıyorum. Sizlerden de maddi ve manevi destek bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Esnaf odaları adına konuşma yapan Akhisar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ruhşen Üren’de herksin elinden gelen desteği vermesi gerektiğini ifade ederek, “Belirttiğiniz gibi bu aşamada bütün Akhisar’ın elinden gelen desteği vermesi gerekir. Bizlerde oda başkanları olarak üyelerimiz ile görüşüp elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.