Akhisar Sigara Fabrikası içerisinde kurulması planlanan Celal Bayar Üniversitesine ait fakülte ve yüksekokul için oluşturulan Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ilk genel kurul toplantısı Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yaptı. 


  52 üyenin toplam 39’unun katılımıyla gerçekleşen ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın başkanlık yaptığı genel kurul toplantısında açılış ve yoklamanın ardından divan başkanlığı seçimine geçildi. Divan Başkanlığına Hasan Ali Men, katip üyeliklere Gazi Kızılçelik ve Yusuf Girgin seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Salih Hızlı konuştu.


  Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Hızlı yaptığı konuşmada “burada hepimiz Akhisar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ürettiğimiz bir çok proje var, sadece Belediye olarak değil, diğer kurumlarımız ve ticaret odamızın, esnaf odalarımızın, bütün kurumlarımızın, kaymakamlığımızın yürüttüğü projeler var. Dolayısıyla bu projelerle biz Akhisar’daki yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bu kente olan bağlılığımızı ve borcumuzu hep birlikte ödemeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de hep birlikte hareket ediyoruz. Bu da Akhisarlı’nın vermiş olduğu sanırım bir özveri ruhu ile gerçekleşiyor. Genel kurul toplantısı öncesi İzmir Akhisarlılar Derneğinin de bizlere ziyareti oldu ve onlarla da bazı konuları paylaştık. Akhisar’da yürütülen projelere ilişkin bazı şeyleri konuştuk ve paylaştık. İzmir, İstanbul ve diğer bölgelerde yaşayan Akhisarlı’ların ilgisinin farkındayız ve onları buradan kulaklarını çınlatarak anmak istiyorum.


  Hep birlikte ilk kez bir Üniversite Derneği kurduk, Akhisar’ımızın en etkin ve önde gelen isimler bu derneğe katkı sağladılar. Herhangi bir farklılığı gözetmeksizin herkesin katkı sağlaması bizleri büyük mutluluğa sevk etmiştir. Derneğimiz 29 Şubat 2012 tarihinde 39 kurucu üye ile faaliyete başlamıştır. Bu dönem içerisinde Akhisar’da mevcut olan Celal Bayar Üniversitesine ait bir fakülteyi ve mevcut olan Meslek Yüksek Okullarımızın etkinliğini arttırmaktır. Akhisarlı’lar olarak bir üst hedefimiz var, bir Akhisar Üniversitesini arzu ediyoruz. Bu yapacağımız ön çalışmalar inşallah buna da dayanak teşkil edecektir. Yaklaşık 30 yıllık geçmişi olan bir Sigara fabrikası vardır, bu Akhisar için ciddi kritik bir eşiktir. Akhisar’da ne yaparsanız yapın, Sigara Fabrikası ile ilgili bir şey yapmadıysanız kentin morali asla düzelmiyor. Dolayısıyla bu doğru bir duygusallıktı, hakikaten gözümüzün önünde 30 yıldır devam eden bir serüven vardır. Son dönemlerde Sigara Fabrikasına ait yapılan çalışmalar sonunda burası ile ilgili yeni bir imar planı çizildi. Bin 200 dönümlük yerimiz 3 parsel haline ayrılarak yeni bir plan değişikliği uygulandı. 2 tane büyük sanayi parseli, 1 parsel de üniversiteye, yani 220 dönümlük bir alan ayrıldı. Bizim bu derneğin amacı ve odaklanması bu 200 dönümlük üzerine kurulmuştur. İnşallah biz bu 200 dönümlük alan içinde mevcut yüksek okullarımızın oraya alınması, buradaki binaların ve eklentilerin yapılması, derneğimizin bir amacı var ve bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Akhisar’a bir Ziraat Fakültesi kurulması için YÖK’e başvuruldu ve onayı bekleniyor. Ziraat Fakültesine ilişkin bina ve eklentilerin yapımı ile ilgili bu derneğimiz görev alacak ve bunların hepsini hep birlikte bütün Akhisarlı’lar olarak paylaşarak gerçekleştireceğiz” dedi.


  Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunmasının ardından tahmini bütçe onaylandı. Genel kurul toplantınsın sonunda yönetim kurulu üyeleri oluşturuldu ve üyelerin oy birliği ile kabul edildi.


  Yapılan seçimin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Harun Çoban, üyeliklere Ergun Kındıroğlu, İsmail Hakkı Şenyiğit, Osman Oktay, İsmail Öktem, Birtan Taşkınlar, Mehmet Ali Erdayıoğlu, İsmail Keskinoğlu, Saim Baltacıoğlu, Ali Bulanık, Halil İbrahim Doğan, Hüsnü Kahraman, Erkin Güney, Sabahat Uyar seçildi.