Akhisar Ülkü Ortaokulu “Şehrim Benim Evim” Projesi kapsamın da Manisa’yı karış karış dolaştı.

Ülkü Ortaokulu öğrencileri ve gezi rehber öğretmenleri ile birlikte 22 Sultanlar Türbesi, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Merkezi, Sultan Camii Ve Külliyesi, Tıp Tarihi Müzesi, Muradiye Camii ve Külliyesi(Merkez), Saruhanbey Türbesi, Manisa Müzesi, Ulu Camii Ve Külliyesi, Ağlayan Kaya Niobe, Mevlevihane, Spil Dağı Milli Parkı (Orman Köşkü), Manisa Çanakkale Müzesini ve kent parkı gezerek Manisa şehrini yakından tanıma fırsatı buldular.

Akhisar Ülkü Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ercan Pehlevan Manisa ilimizin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, onlara sahip çıkan ve gelecek kuşaklara aktarabilecek yeterli donanıma sahip bireyler yetiştirmek için Manisa  ilimizdeki ortaokullarda okuyan 5.sınıf öğrencilerini Şehrim Benim Evim Proje Faaliyeti kapsamında, Manisa ili ve ilçelerini ziyaret ederek tanımalarına, yaşadıkları çevrenin tarihi ve doğal zenginliklerinin farkına varmalarına katkıda bulunmak için bir proje oluşturuldu.

Bu proje kapsamındaki gezi tüm ilçelerden gelen öğrenciler için adeta geçmiş tarihle kucaklaşma gibi oldu. En kısa zamanda öğrencilerimizi Salihli ve Kula ilçelerinin tarihi ve kültürel yerlerinin gezileceği bildirildi. Geziye Ülkü Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Gülsün Öztekin, Mahir Erdal katıldılar.