Akhisar’da kutlanan 24 Kasım Öğretmenler günü programı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Akhisar ilçe temsilcisi Cihan Küçükaydın, burada konuşulan toz pembe havanın okullarda olmadığını dile getirdi. 

Küçükaydın gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü içeride çok güzel şeyler söylendi. Fakat bu anlatılanların sadece sözde kalması eğitimin içinden çıkılmaz problemlerle dolu olması hiçbirisi dile getirilmedi. Dolayısıyla başta Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün yemin töreniyle öğretmenliğe adım atmış olan stajyer öğretmenlerimize mesleklerinde başarılar diliyoruz. Bugün yapmış olduklarına yemine sadık kalmalarını temenni ediyoruz. Ancak öğretmenin bugünün dışında yarın yeniden horlanacağını, yeniden şiddete maruz kalacağını, yarın yeniden öğretmenlik mesleğinin aşağılanacağının farkındayız. 

Sendikalar davet edilmedi

Bugün konuşmalar yapılırken hepsi mesleğin kutsallığından bahsedildi. Fakat öğretmenleri temsilen sendikaların davet edilmemiş olması, salonda yer gösterilmemesi, onlara eğitimle ilgili siz ne düşünüyorsunuz diye sorulmamış olması Milli eğitimin içerisinde bulunduğu karmaşanın bir göstergesidir. Önümüzdeki günlerde eğitimde çok ciddi sorunlar yine yaşanacak. Biz bunları her zaman dillendiriyoruz. 

Akhisar’da yüzlerce norm fazlası 

Dün açıklanan bir yazıyla Akhisar’da yüzlerce öğretmen norm fazlası yani önümüzdeki günlerde okullarda öğretmen değişimi olacak. Öğretmen değişince ne olacak öğrencilerde yeniden öğretmen değiştirmek zorunda kalacak. Bütün program alt üst olacak. Bunları biz düzen program çerçevesinde yapmış olsalardı kasım ayında böyle bir şey yapmak zorunda kalmazlardı. Dolayısıyla biraz önce içeride toz pembe havanın aslında okullarda olmadığını görüyoruz. Bugün Arabacıbozköy’de ders işleyen öğretmenim, Hanpaşa’da dersinin başında olan öğretmenim veya Endüstri Meslek lisesinde İmam Hatip Lisesinde Akhisar’da herhangi bir okuldaki öğretmenim şuanda eğitimin sorunlarını yarın ne yapacağının düşüncesi içerisindedir. Dün bir okula yapmış olduğum ziyarette iki tane öğretmenle tanıştım. Biz ücretli öğretmeniz dediler, özel eğitim öğretmeniyiz dediler. Peki özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimize neden kadrolu öğretmenler verilmez. Neden ücretli öğretmenler verilir. 1 Kasım seçimleri öncesi bütün siyasilerin vadettikleri niye gerçekleştirilmez. Biz siyasilerden ve yöneticilerden bir tek şey istiyoruz. Gölge etmeyin ihsan istemiyoruz. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” Dedi.