21 yıldır akademik çalışmalar, sanat faaliyetleri ve sporda gösterdiği başarılarını son yıllarda uluslar arası projeleri ile de devam ettiren Akhisar Kolejinin proje numarası 2016-1-ES01-KA219-025144_6 olan “Ars Longa” (Birbirimizi Tanıyalım,Sanatla Yakınlaşalım ) konulu Erasmus+ projesi 2016-2018 yılları arasında uygulanmak üzere AB Eğitim Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandı.

Bu kapsamda İspanya’da ilk ulus ötesi toplantı 12-16 Aralık 2016 tarihleri arasında Yunanistan,Polonya,Romanya,Bulgaristan ve Türkiye’den okulumuzun katılmasıyla yapıldı. CLIL, İşbirlikçi öğrenme ve probleme dayalı öğrenme tekniklerine dair atölye çalışmaları yapıldı. Ayrıca toplantıda; bugüne kadar yapılan işlerin değerlendirilmesi, öğrenciler tarafından hazırlanan ülke-okul sunumların paylaşılması, gelecek periyotta yapılması planlanan etkinliklerin  tarihlerinin belirlenmesi, gelecek toplantıların tarihlerinin ayarlanması, iletişim ve işbirliği için kuralların konulması, gelecekteki görev  ve iş dağılımın ayarlanması gibi konularda çalışmalar yapıldı.

Mart ayı içinde Romanya’da yapılacak olan öğrenme-öğretme faaliyetleri toplantısına katılacak olan öğretmen ve öğrencilerimiz önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacaktır. Yabancı dil becerilerini geliştirme, yabancı kültürleri tanıma, hoşgörü  ve özgüven geliştirme fırsatlarını yaratmak, Türkiye ve dünya için kendilerine güvenen, ahlâklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi, küresel bakış açısına sahip çağdaş bireyler yetiştirmek adına Akhisar Koleji olarak çalışmalarımız devam edecek.

Web : http://www.arslonga.mysch.gr/index.htm  
            http://haber.akhisarkoleji.com/erasmus/
            http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details-page/?nodeRef=workspace%3A%2F%2FSpacesStore%2F1e48170a-01b8-4b2c-bf7e-2f996bed6325

Facebook: https://www.facebook.com/groups/229101977511296/
e-Twinning : https://twinspace.etwinning.net/24606/home
youtube: https://www.youtube.com/watch?v=HTjv3BomrcE&sns=fb