Türkiye’nin, okullar düzeyinde en eski satranç turnuvalarından biri olan Akhisar Koleji Atatürk Açık Satranç Turnuvası, Akhisar Koleji’nde gerçekleştirildi.

Akhisar Koleji tarafından geleneksel Atatürk Satranç Turnuvası’nın 20.si, Akhisar Koleji’nin çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Satranç denilince akla gelen okullardan biri olan Akhisar Koleji, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirdiği geleneksel 20. Atatürk Satranç Turnuvası’yla, satranca verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan turnuvada açış konuşması yapan Akhisar Koleji Genel Müdürü Mesut KEMERLİ, konuşmasında bu turnuvayı düzenleme amaçlarından ve satrancın öneminden söz ederek turnuvayı başlattı.

Turnuvaya Manisa ve ilçelerinden, İzmir’den birçok satrançsever katıldı.

Turnuvada, 4 grup ve 4 kategoride 256 yarışmacı mücadele etti.

Ayrıca yarışmalar arasında öğrencilere ve velilere yemek ikram edildi. Turnuva için sırasını bekleyen öğrenciler de velileriyle birlikte bahçede futbol, basketbol, voleybol ve çeşitli oyunlar oynayarak Kolej Arena’yı ve hayvanat bahçesini gezerek hoşça zaman geçirdiler.