Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Programı (LLP) Grundtvig Öğrenme Ortaklığı çerçevesinde 2011 Teklif Çağrısı döneminde ortak olarak yer aldığı “MIP; Moodle Interactive Platform” projesinin 2. toplantısı Almanya’da yapıldı.

Projenin 2. toplantısı 01-05Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Betzdorf şehrinde; Türkiye’denve İspanyadan gelen katılımcılarla birlikte gerçekleştirildi.Ev sahipliğini Betzdorf şehrindeki BerufsbildendeSchule adlı okulun yaptığı toplantıya Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü AdemGöksügür, AR-GE sorumlu öğretmeni Dursun Memiş, bilgisarFormatör Öğretmenleri Ahmet Çeler ve Halim Durburga ile birlikte İspanya’dan katılımcılarda katılmıştır.

Proje süresi içerisinde yapılan toplantılarda İspanya ve Almanya’nın; MoodlePlatformu ile ilgili tecrübelerinden yararlanarak, örnekleri incelendi. Bizim hazırladığımız uzaktan eğitim sunumları ve materyalleri paylaşıldı. Fikir alış verişi yapıldı.

Ziyaret süresince; Yeni Teknolojiler, Moodle platformunu tanıtıcı toplantılar yapılmış ve gruplar halinde çalışılmıştır.Almanya’nın Kültürünü ve tarihini yansıtan Kültürel gezilerle yerinde görülmüş ve incelenmiştir. Eğitim sistemleri okullarında yerinde görülmüştür.

Projenin 3. toplantısının 15 – 19Ekim 2013 tarihlerinde ülkemizde ve şehrimizde yapılması kararlaştırıldı.