23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Akhisar Hüseyin Alhat İlkokulun’da da coşkuyla kutlandı. 

Geçtiğimiz senelerde eğitime başlayan okulun bahçesinde tüm sınıfların kendilerine özel hazırladıkları gösteriler sergilendi. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir ve protokol üyelerinin yanı sıra aileler katıldı. 

Tören sonrasında konuşma yapan Alper Alhat; “Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Ailemizin her geçen gün büyüdüğünü görüyoruz. Bu sene ikinci 23 Nisan’ımız. Okulumuzun başarısını öğretmenlerimize borçluyuz. Başarı oranımızın yükselmesini onlara borçluyuz. Öğrencilerimiz için eğitim kalitesini artırılması için vereceğimiz desteğin sözünü buradan tekrar veriyoruz.” Dedi.

Okulun yapılmasında katkı sağlayan hayırsever Hüseyin Alhat’a eğitime katkısından dolayı Akhisar Kaymakamı Kaan Peker plaket takdim etti.

Milli eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak bir protokolle yürüttüğü “Halk Sağlığı” çalışmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliğinde her okula bir bisiklet projesi kapsamında 4/A sınıfı öğrencisi Mevliye Biltekin’e bisikleti Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı takdim etti.

Tören sonunda Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve protokol üyeleri “Al götür, oku getir” sloganıyla açılan kütüphanenin açılış kurdelesini kesti.