Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğünün “Farkındalık Seminerleri”  bu kez de “Vatan Millet Sakarya”  çalışmasıyla büyük beğeni topladı.


Programa Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğünün Öğretmenleri Usta Öğreticileri, Kursiyerlerinin yanı sıra Ak Parti Kadın Kolları ve Ak Parti Gençlik Kolları katıldı.   Konuyla ilgili görüştüğümüz Süleyman Erdem, Akhisar Kaymakamı Sayın Kaan Peker Beyefendinin olurlarıyla başlanılan proje kapsamında farklı alanlarda Akhisar’ın 7’den 77 ‘ye her vatandaşına açık olan seminerlerinin süreceğini, Vatan Millet Sakarya etkinliğinde, birlik ve beraberliğin vurgulandığını aktardı.
Erdem, Halk Eğitim olarak, beşikten mezara kadar eğitim vizyonuyla hareket ettiklerini, vatanın bölünmez bütünlüğünü, bayrak ve toprak sevgisini,  Üstat Necip Fazılın Sakarya Türküsü’nün eşliğinde aktarıldığını belirtti. Konuşmacılardan Akhisar’da sivil toplum kuruluşlarında yönetim üyeliği yapan Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammet Emin Altunkaynağın ”  Bizi biz yapan değerler,  tek vatan tek bayrak tek devlet tek millettir. Vatan üzerinde bağımsız yaşadığımız, milletimiz ve ailemizle hatıralarımızı oluşturduğumuz, kültürümüzün, devletimizin ve tarihimizin ortak öğesi olan toprak parçasıdır. Vatan uğruna savaşılır hatta ölünür,  vatanı sevmek ecdadı sevmektir, Anadolu’nun kapılarını açan, Cihan Sultanı, Sultan’ül Adil Alparslan’ı sevmektir. O ki asırlar öncesinden bize örnek olmuştur. Ant olsun ki üstte mavi gök delinmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça zulme boyun eğmeyeceğim! Diyen Süleyman Şah oğlu Ertuğrul Gazi’yi bilmektir vatanı sevmek. Peygamberin övgüsüne nail olan, Gönüllerin Fatihi; Sultan Mehmet’i, Ömründe tek vakit farz namazı kaçırmayan Sultan Abdülhamit Han’ı, Vatana kurban edilmiş Kınalı Alileri, Bayrak düşmesin diye düşen Yiğitleri, Dönmeyi düşünmemiş Mehmetleri tanımaktır. Vatan için çalışan, fedakârlık yapan, şehit olan tüm vatanseverleri tanımaktır, sevmektir, vatanı sevmek…”  anlatımları dinleyicilerde,  coşku seli oluşturdu.  
Erdem, programda olarak Sakarya vurgusuna değinildiğini,  Sakarya türküsünün  1949 yılında hangi süreçlerde, Üstat Necip Fazıl Kısaküreğin hangi duyguları besleyerek yazdığının da aktarıldığını  belirterek, çok şükür ki Üstadın bu şiiri yazdığı devrin hezeyanları, baskıları artık yok … Üstadın şiirin son mısralarında yer verdiği, Yüz Üstü Çok Süründün Ayağa Kalk Sakarya sözleri gençliğimiz üzerinde bir sorumluluk oluşturmuştur. Akhisar’da ve Türkiye’mizde gençliğin, Anadolu’nun masum, dejenere olmamış çocuğu Sakarya’nın şahsında yeniden bir dirilişe çağrıldığını, Sakarya’nın ayağa kalkmasının o devrin özellikleri göz önüne alınarak, Türk milletinin ayağa kalkması olduğunu, artık ayağa kalkan milletimizin ilim ve irfanla aydınlanmış olarak durmadan yola devam ettiğini aktardı. 


Programda konuşmacılarından,  Sayın İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Selin Köksal Hanımefendi ise vatan sevgisini yüreğinde hissedenlerin, Akılcı İlaç Kullanımı Projesini desteklediğini aktardı. Sağlık bakanlığının üzerinde hassasiyetle durduğu proje kapsamında halkımıza ulaşmak istediklerini, gerçekleştirilen işbirlikleri sayesinde de hedeflerini gerçekleştirmeye yaklaştıklarını aktardı. Köksal proje sayesinde çocuğundan gencine,  dedelerimize ninelerimize ulaşma yolunda büyük adımlar kaydettiklerini belirtti.  Sayın Dr. Selin Köksal gereksiz kullanılan antibiyotiğin bünyemize verdiği zararları aktararak, doktora her gidişlerinde ihtiyaçları olmadığı halde ilaç yazdırmanın da devletimize ve kendi bünyemize olumsuz etki ettiğini aktardı. Köksal son 20 yılda yeni bir antibiyotik türü keşfedilmemiştir. Eğer ihtiyacınız olmadığı halde bu ilaçları alıp kullanırsanız vücudunuz gerçekten antibiyotiğe ihtiyaç duyduğunda ilaçların hiç bir yararını göremezsiniz. Dünya genelinde reçeteye yazdırılan ilaçların %60 ı zaten kullanılmadan çöpe atılmaktadır. Buda ihtiyacınız yokken yazdırdığınız için milli bir israftır.  Dünyada ilaçların satışına bakıldığında kalp ve damar hastalıkları ilaçları 1. Sırada ancak ülkemizde antimikrobiyal ilaçlar 1. Sırada yer almaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını olumsuz etkileyen büyük bir sorundur.  Akhisar’ın değerli insanları, sizde akılcı ilaç kullanın, sağlığınızı ve geleceğinizi çöpe atmayın… Vatanını seven bu sağlık israfına hayır diyerek karşı koyar, gelin hep birlikte hayır diyelim, ne milli servetimiz nede sağlığımız elimizden uçup gitmesin dedi.