Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Akhisar Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi arasında imzalanan sosyal ve bilimsel iş birliği protokolü, 13 Nisan 2017 tarihinde Rektörlük makamında gerçekleşti.

Protokol İmza Törenine; Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Müdürü Coşkun Durmuş ve Müdür başyardımcısı Tülay Oktay katıldı.

İş birliği protokol imzaları Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Müdürü Coşkun Durmuş tarafından atıldı.

Protokol kapsamında; ihtiyaç duyulabilecek hizmet içi eğitim, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim-öğretim desteği konularında uzmanlık desteği sağlanacak. Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi öğrencilerinin Üniversitenin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve laboratuvarları kullanmasına imkân tanınacak. Öğrenciler, Üniversite kütüphanesinden faydalanabilecek. Öğretim üyeleri tarafından lise öğrencilerine ders ve seminer verilebilecek. Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi ve Üniversite öğrencileri düzenlenen etkinliklere katılabilecek. Ulusal ve uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere, ortak proje önerileri hazırlanması ve uluslararası programlara birlikte proje sunulması konusunda iş birliği yapılabilecek.