Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında  “The Last Chance: Preserving Biodiversity for Future Generations” ( Son Şans- Gelecek Nesiller İçin Biyoçeşitliliğin Korunması) başlıklı proje çalışmaları doğrultusunda Polonya, İspanya ve Romanya’dan 12 öğrenci ve 6 öğretmen olmak üzere toplam 18 proje çalışanı ile Fen Lisesinde çeşitli etkinliklerle proje çalışmalarını gerçekleştirdi.

2015 yılında başlayan projenin Türkiye toplantısı için yabancı ortaklar 13-17 Şubat tarihleri  arasında Akhisar’da bulundular. Projenin hedefleri doğrultusunda okulda seminer, sunumlar ve çalıştaylar yapılmış; tarihi ve turistik gezilerle ülkemiz, tarihimiz ve kültürümüz tanıtılmıştır.  

Akhisar’daki proje toplantısının konusu “Ekolojik Ayak İzi ve Ekolojik Ayak İzinin Ekolojik seviye ve Türlerdeki  Biyoçeşitliliğin Azalmasında Etkisi” (Ecological Footprint and Its Influence on the Decrease of Biodiversity on Species and Ecological Levels )  olarak belirlenmiştir. 

Proje çalışmaları doğrultusunda , ilk gün “Ege Kıyısı Biyoçeşitliliği” ile ilgili Doç Dr. Yurdanur Akyol ve Yrd. Doç Dr. Mustafa Akyol tarafından seminer verilmiştir.  

İkinci gün, tüm ortaklar kendi ülkelerinin ekolojik ayak izi ve biyoçeşitliliğin azalması üzerindeki etkisi ile ilgili sunumlarını yapmış ; daha sonra, Türk ve yabancı öğrenciler birlikte Akhisar merkezde 50 kişiye ekolojik ayak izi ölçme anketi uygulayarak ekolojik ayak iziyle ilgili farkındalık oluşturmuşlardır.

Üçüncü gün, yabancı öğrenciler ve proje grubu öğrencilerine CLIL metoduyla  ders verilmiş , sonra da proje ortaklarının yapmış olduğu anket sonuçlarına göre her ülkenin ekolojik ayak izini nasıl küçültebileceğiyle ilgili çarpıcı posterler hazırlamışlardır. Bu posterler anket sonuçları değerlendirildikten sonra  okulda sergilenmiştir. Öğleden sonra, Manisa’ya tarihi, turistik ve kültürel amaçlı gezi düzenlenmiştir.

Dördüncü gün,  İzmir -Selçuk ‘a  Meryem Ana Evi, Efes , Selçuk Müzesi, St. Jean Baptist Kilisesi  ve Şirince Köyü’ne tarihi, turistik ve kültürel amaçlı gezi düzenlenmiştir.

Beşinci gün, ekolojik ayak izine dikkat çekmek amacıyla “Doğa Seni Çağırıyor- Nature is calling you” isimli sergi düzenlenmiş ve bu sergide tüm ortaklarımızın kendi ülkelerinden getirdikleri  görseller sergilenmiştir. Yabancı öğretmen ve öğrencilere katılım sertifikası verildikten sonra  Avrupalı ortaklarla okul bahçesine Türkiye toplantısı anısına birer zeytin ağacı dikilmiştir.