Programa İlçe Milli Eğitim Müdür Süleyman ERDEM, Şube Müdürleri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Süleyman ERDEM tanıtım günü açılış programındaki gerçekleştirdiği konuşmasında: “Öğrencilerimizde kişilik ve meslek seçiminde farkındalığı artırmak, öğrencilerimizi motive ederek okul başarısını artırmak ve eğitsel rehberlik sağlamak amacıyla düzenlenen Lise Tanıtım Fuarımıza hoş geldiniz. Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma sürecidir. Eğitim ve öğretim yaşantımızın önemli amaçlarından biri olan "iş ve meslek sahibi olmak", birey ve toplum için kritik bir öneme sahiptir. Eğitim süreçlerimizin bir boyutunun da mesleki gelişim süreçlerinin yerine getirilmesi olduğu kabul edilmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimize, gerek okullarımızda gerekse yetişkin yaşamında başarılı olması için ihtiyaç duyduğu beceri ve yaşantıların kazandırılması hedeflenmektedir.  Her öğrencimiz farklı yöntemlerle öğrenir. Öğrencilerimizin öğrenme ve ders çalışma stratejileri de bu yöntemlere göre çeşitlilik gösterir. Öğrencilerimizin kendilerine özgü, etkili ders çalışma tekniklerinde farkındalık kazanmaları onların akademik başarıları için önemlidir. Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetlerinde yöneltme sürecinin önemini hepimiz biliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin program, okul ve meslek seçimlerinde rehberlik yaparak, ilgi ve yeteneklerini görmesini sağlamış oluyoruz. Her bir öğrencimiz ile ayrı ayrı ilgilenerek, yetenek ve istekleri doğrultusunda yönlendirmeye devam ediyoruz. Gençlerimizin, geleceklerini şekillendirirken eğitim yaşamlarında önemli yer tutacak olan liseleri yakından tanıması için bu tür organizasyonlar önem arz etmektedir. Bütün bu çalışmaların ortak hedefi geleceğin iyi insanını, yaptıkları doğru tercihler ile vatanına ve milletine hizmet eden nesiller yetiştirmektir. Bu kapsamda tüm öğrencilerimize yön verecek olan programımızda tüm liselerimize, saygıdeğer katılımcılarına, kıymetli öğretmenlerimize ve programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum. Programımız ilçemize hayırlı olsun inşaAllah.”dedi.

Toplumumuzun umudu ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin, ilgi, ihtiyaç ve yetenekleri doğrultusunda desteklenmesi ve doğru alana yönlendirilmesi amacıyla oluşturulan Lise Tanıtım Fuarı etkinliğinde; öğrencilerimizin yeteneklerini fark etme konusundaki hedeflerini belirlemeyi amaçlayan program kapsamında birçok etkinlik düzenleniyor. İlçemizdeki liselerimizi, 8. sınıf öğrencilerimize tanıtmak için 06-08.06.2022 tarihlerinde üç gün boyunca devam edecek olan Lise Tanıtım Fuarı okullarımızın ziyaretine sunulmuştur.