2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde çelenk sunma töreni ve program düzenlendi.

Akhisar İlçe Mili eğitim Müdürlüğü tarafından ilk programda saat 10.30’da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem’in Atatürk Anıtına sunduğu çelenk sonrası Akhisar Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Şehit Ali Akyoy öğrencileri eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.

Günün ikinci programı Şehit Ahmet Tezcan İlkokulunda yapıldı. Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, daire müdürleri, Şehit Ahmet Tezcan’ın annesi Arife Tezcan ve babası Himmet Tezcan da törene katılanlar arasında yer aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem yaptı. Erdem yaptığı konuşmada, “ 2014 yılında Akhisar İlkokulu olarak açılan, 2018 yılında ise Şehit Ahmet Tezcan İlkokulu adını alan okulumuzda 2023-2024 Eğitim –öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programımıza Hoş geldiniz, Bir insan değişir, bir toplum değişir ve şüphesiz insanın değişimi de eğitimle gerçekleşir düsturunu benimseyerek coşku ve heyecanla başlıyoruz yeni eğitim öğretim yılımıza. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”

Bir toplumun geleceğini belirleyen eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik davranış değiştirilmesi meydana getirme sürecidir. Türk Milli Eğitimi’nin amaçları arasında yer alan; öğrencilerimizi beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek olan bu büyük sorumluluğumuzun farkındayız.

Her biriniz ayrı bir değere sahip, eğilip eli öpülesi öğretmenlerimiz; bilginiz, tecrübeniz ve şefkatiniz ile öğrencilerimize iyi bir rol model, ışık olacak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlayacaksınız. Çocuklar yaş çimento gibidir, üzerlerine ne düşse iz bırakır. Çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken onları milli ve manevi değerlerimizle de donatacağınıza ve güzel izler bırakacağınıza şüphem yok.  Ailelerimizin biricik emanetlerine gözünüz gibi sahip çıkacak ve sizler sayesinde okullarımız ilim irfan ve sevgi ortamları olacaktır. Öğrencilerimiz, velilerimiz ile birlikte başarı dolu bir yıl diliyorum.

Geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz olan çocuklarımız için bu zamana kadar göstermiş olduğunuz özveri, destek ve emeklerinizin devamını okul sürecinde de bekliyoruz. Sizlerin de desteği ile çocuklarımızı beraberce hayata hazırlayacağız. En iyiye, en güzele iletişim ve işbirliği ile ulaşacağız. Ve Sizler. Umudumuz, Geleceğimiz, Sevgili Çocuklarımız, öğrencilerimiz. Hayatta gerçek başarının şanslı tesadüflerle elde edilmediğini çevrenizde kalıcı başarı gösteren insanları incelediğinizde görürsünüz. Başarının temelinin azim, disiplin, özveri ve çalışkanlıkla elde edildiğini unutmayın. Okul sizin ikinci yuvanız, Peygamber Efendimizin “Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz” sözü hayatınızın bir parçası olsun. Öğretmenleriniz bu uzun yolda her zaman sizin yanınızda sizlere rehberlik edeceklerdir. Yeter ki pes etmeyin, hayatınızda sebat etmeyi, sabır göstermeyi bilin. Eğitim hayatınız boyunca gösterdiğiniz her başarı yalnızca sizlerin değil, aynı zamanda öğretmenlerinizin, ailenizin ve milletimizin gurur kaynağı olacaktır. Bu yeni eğitim öğretim yılında derslerinizde başarılar diliyorum.

Değerli misafirlerimiz;

Okullarımızla ilgili sayısal veriler hakkında bilgi vermek istiyorum. Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde özel/resmi 138 okulumuz, 1508 dersliğimiz, 2027 öğretmenimiz ile toplam 30200 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız. Tüm okullarımızda güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın onarım ve tadilatları yapılmıştır. Ortaöğretime bağlı 9 pansiyonumuz öğrencilerimizin hizmetindedir. Toplam 47 taşıma merkezi okullarımızda 1136 öğrencimizin eğitime erişimi sağlanacaktır. Yine devletimizin imkânları sayesinde 410 bin ders kitabı ücretsiz olarak öğrencilerimizle buluşturarak velilerimizin üzerinden bir yükü daha atmış oluyoruz.

İlçemizde 4 derslikli Medar Şehit Ali Mercan İlköğretim okulumuz tamamlanmış olup öğrencilerimiz bu yıl eğitim öğretime yepyeni okullarında başlayacaklardır. 4 Derslikli Dereköy İlköğretim Okulu yapımı devam ediyor, TOBB tarafından Ticaret Odası ilkokulu bahçesinde 8 derslikli Ticaret Odası Anaokulu yapımı devam ediyor, yine Atatürk Mahallesi’nde değerli Hayırseverimiz Sayın Doğan Dereköy tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli ilkokulumuz ve yanında yer alacak anaokulumuz projesi tamamlandı ve en kısa sürede yapımına başlanarak önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılacaktır. Akhisar Anadolu Lisesi’nin TOKİ tarafından ihale süreci tamamlandı ve okulumuzun yapımına en kısa sürede başlanılacaktır. Kayhan Ergün MTAL’nin yapım onayları alındı, statik projelerinin yapım aşamasında olduğu müjdesini vermek istiyorum. Gazi Ortaokulu güçlendirme çalışmaları 1 yıldır devam ediyor, bu yılsonunda bitirilmesi hedefleniyor. Depreme dayanıksız okullarımızda güçlendirme veya yıkıp, tekrar yenisinin yapılıp yeniden eğitim öğretime açma konusunda kararlılığımız devam ediyor. Öğrencilerimizin can güvenliğini önemsiyor ve hiçbir öğrencimizi tehlikeye atmak istemiyoruz. Devletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleri ile gerekli yatırımları almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm paydaşlarımıza, idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimize bize bu süreçte destek oldukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in talimatları ile Türkiye Yüzyılı perspektifinden ülkemizin gelecek vizyonu doğrultusunda bu yıl okullarımızda kültür ve tarihi mekan gezileri, obezite ve dijital bağımlılığa karşı tedbirlerimiz, bilim, kültür, sanat, spor alanlarına ve sosyal sorumluluk programları, okulumda sağlıklı besleniyorum programı çalışmaları, veli ziyaretlerinin randevu ile gerçekleştirilmesi, bilişim teknolojilerinin öğretim programlarında etkin kullanılması, okul kıyafetlerinde velilerimize külfet olmaması için değişikliğe gidilmemesi, okulum temiz çalışmalarının yıl boyu devam etmesi yönündeki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz.

“Hayali olmayanın istikbali olamaz” diyerek bizlere ilham olan, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan "Türkiye Yüzyılı"nda bu hizmetleri yaparken öğrencilerimizin daha iyi ortamda eğitim öğretim görmesi için emir ve talimatları ile bize destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’e, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Sayın Kaymakamımıza, öğrencilerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Aynı zamanda yardımlarını esirgemeyen daima yanımızda olan muhtarlarımıza, öğretmen, öğrenci ve velilerimize, sivil toplum örgütlerimize tüm kurum, kuruluş, hayırseverlerimize teşekkürü borç biliyorum.

-Dünyanın en zengin aklını gördüm Sermayesini sordum dedi ki okul, Yüce gönüllü Halk ozanımız Aşık Veysel okulların önemini ne de güzel dile getirmiştir. Okulumuzun adını taşıyan Şehit Ahmet Tezcan olmak üzere vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi, şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yeni eğitim öğretim yılımızın tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin heyecanına, sevincine yürekten katılıyor, Akhisar’ımız, Manisa’mız, ülkemiz için başarı dolu ve hayırlı bir yıl olmasını diliyorum” dedi. 

Ardından Şehit Ahmet Tezcan İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Lidya Yılmaz ‘Başöğretmen Atatürk’, Hilal İşler ‘Burası Okul Ey Çocuk’, 3.sınıf öğrencileri Berat Çolak ‘Eylül ayı geldiğinde’ ve İbrahim Çınar Tokdemir ise ‘Okulumuz’ isimli şiirlerini okudu. Daha sonra Akhisar Halk Eğitimi Merkezinin açmış olduğu kurs neticesinde Oluşturulan, Halk Oyunları öğretmeni Samet Gögen'in hazırladığı, Akhisar Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterisi sunuldu. Son olarak ise Şehit Ahmet Tezcan İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği takdim etti.