Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü tarafından Akhisar genelindeki okullarda görev yapan öğretmenlere Geleneksel Çocuk Oyunları Kursu verildi.

05/03/2017 Pazar günü yapılan etkinlikte Akhisar genelindeki çeşitli okullarda görev yapan Eğitimcilere 1 (bir) günlük kurs düzenlendi. Öğleden önce ilçemiz Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu Konferans Salonunda kursun teorik eğitim kısmı yapılarak katılımcılar bilgilendirildi. Öğleden sonra İlçemiz Atatürk Ortaokulu Bahçesinde devam eden kursta,  unutulmaya yüz tutmuş Ortada Sıçan, Mendil Kapmaca, Tombik, Kaleli Yakan Top vb. oyunları öğrenildi. Kurs çok eğlenceli ve samimi bir ortamda geçti. Oyunlar öğretmenler tarafından tek tek hatırlanarak tekrar edildi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI YENİDEN CANLANDIRMAK

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman ERDEM, okullarımızda, çocuklara geleneksel çocuk oyunlarını tanıma, tanıtma ve koruma bilincini kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Oyunlarımızın okullarımızda öğretmenler tarafından oynatılmasını sağlamak, geleneksel kültürümüz olan geleneksel çocuk oyunlarımızın korunmasına ve geliştirilmesine, katkı sağlamak için Akhisar'da böyle bir faaliyet düzenlemeye karar verdik” dedi.

KATILIMCILARA SERTİFİKA DÜZENLENDİ

 Seminer sonunda bütün katılımcılara Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika düzenleneceğini belirten Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, “Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli kursların devam ettiği kurumumuzda, farklı alanlarda kurs yelpazesini genişletmek adına vatandaşlarımızdan gelecek talepleri değerlendirerek kurs açmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.