Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS sınavının bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Akhisar’da da merkezdeki birçok okulda yapıldı. 

Saat 10.00’da başlayan sınavda ilköğretim ve Ortaöğretim Kurumları adaylara 100 soru yöneltilecek ve tam 120 dakika süre verildi.

KİMLİĞİNDE FOTOĞRAF OLMAYAN ÖĞRENCİLER ALINMADI

Akhisar’da sınav heyecanı ile okula gelen öğrenciler 09.30’da kimlik kontrolü için salonlara alındı. Yapılan kontrollerde 15 yaşını doldurmuş 16 yaşından gün almış adayların kimliklerinde fotoğraf olmayanlar sınava alınmadı. Sınava girebilmeleri için Nüfus Müdürlüğünden geçici kimlik belgesi istendi.

HAFTASONU NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KUYRUĞU

Sınava girebilmek için aileleriyle Akhisar Kaymakamlığı Nüfus Müdürlüğü’ne akın eden öğrenciler, bu kez biometrik fotoğraf gerektiği için sabah saatlerinde açık fotoğrafçı aradı. Şanslı olan ve fotoğraf çektirebilen öğrenciler yeniden geldiklerinde Nüfus Müdürlüğü’nün hafta sonu iki kişilik hizmet veren ekibi karşısında uzun kuyruklar oluşturdu. Kimliklerini yenileme işlemi yaptırmak için sıraya giren öğrenciler parmak izi sisteminin uzun sürmesi yüzünden zaman ile yarıştı.

GEÇ KALANLAR SINAVA ALINMADI

Sınava 10.30’da yetişen öğrenciler salonlara alınırken, bu saatten sonra gelen öğrenciler içeri alınmadı. Sabahtan bu yana bu işlemler için koşuşturduklarını ifade eden bir vatandaş; “Kızım sınava girebilmesi için sabah okula geldik. Kimliğinde fotoğraf olmadığı için fotoğraflı geçici kimlik belgesi istendi. Nüfus Müdürlüğüne gittik, biometrik fotoğraf çektirdik. Sonrasında parmak izi sistemi kimlik yenileme sitemi derken 10.35’te okula yetiştik. Fakat görevliler zaman dolduğu için sınava alamayacaklarını söylediler. Kekşe bize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden veya okulumuzdan sınava kayıt olurken bu konuda uyarı bilgilendirme yapılsaydı. Bizim gibi birçok öğrenci mağdur oldu. Onların psikolojilerini düşünmek bile istemiyorum.” Diye konuştu. (HABER MERKEZİ)