Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Akhisar Meslek Yüksek Okulu ve Tütün Eksperliğinde mezuniyet heyecanı yaşandı. 

Okulun konferans salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde  Meslek Yüksek Okulundan 461, Tütün Eksperliğinden ise 30 öğrenci mezun oldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet programı 13 Mayıs günü Soma’da yaşanan kömür madenindeki faciada hayatını kaybeden 301 şehit için hazırlanan sinevizyon gösterimi sunumu yapıldı.

Programda ilk olarak 36. Dönem Tütün Eksperliği Yüksek Okul Birincisi Defne Erşen ve ardından 12. Dönem Akhisar Meslek Yüksek Okulu Birincisi Buse Kaçak 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi mezunları adına birer konuşma yaptı. Ardından Akhisar Meslek Yüksek Okulu Doç. Dr. Ahmet Çetin ve Tütün Eksperliği Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç günün anısına birer konuşma yaptı.

Son olarak törene katılan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli söz aldı. Akhisar’ın birçok ilden daha fazla başarılara imza atarak kendini kanıtlamış şehir olma özelliğine sahip olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Pakdemirli özellikle spor alanında örnek alınacak projelere imza attığını dile getirdi. Zeytin’i ile de ülke çapından adından sıkça söz edilen bir tarım şehri olma özelliğe sahip Akhisar’da Ziraat Fakültesi kurulacağını ve ilk olarak da Tarım Bilimleri Teknoloji bölümünün açılacağına vurgu yapan Pakdemirli, bakanlar kurulu onayının ardından bu bölümün de açılacağını kaydetti. 40 Bin öğrencilerinin bulunduklarını ve 15 meslek yüksek okul ile Avrupa kriterliğinde eğitim yapan en çok öğrencisi olan 5. Üniversite olduklarını dile getiren Pakdemirli, en güçlü aile bireylerinin mezunlar olduğunu, onların birer fahri büyükelçi olduğunu ve CBÜ diploması bulunan mezunların ise yere sağlam basması gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından okul birincileri mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktı ve ardından kep atma töreni düzenlendi.