Akhisar Meslek Yüksekokulu ve Tütün Eksperliği Bölümü Öğrencileri 2014-2015 yılı mezuniyet törenini kep atarak kutladılar.

Akhisar Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kültür Salonunda saat: 15.00 da gerçekleşen törende öğrenciler aileleri ile birlikte mezuniyet sevincini yaşadılar.

Yapılan mezuniyet törenine Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prf. Birol Kavancılar, Akhisar Tütün Eksperliği Bölümü Müdürü Prf. Altay Uğur Gül, Akhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Ahmet Çetin, Saruhanlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Mehmet Sebih özel, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürü Salih Porsuk, MHP Manisa Milletvekili Adayı Osman Oktay, Akhisar MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Tütün Eksperliği Dernek Yöneticileri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Akhisar Tütün Eksperliği ve Meslek Yüksek Okulu 700 Öğrencinin eğitim gördüğü ve 600 mezun öğrencinin verdiği töreni 150 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdi. Mezuniyet töreni programının sunuculuğu Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden Neşe Avcı gerçekleştirirken program ilk olarak saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunması ile başladı.

Mezuniyet töreni okulda dereceye giren öğrencilerin konuşması devam eder iken Akhisar Meslek Yüksekokulu 1.’si Ümit Ertürk duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ümit Ertürk; “Böyle bir okulda okumaktan çok mutluyum. Öğretmenlerimizi seviyoruz. İdarecilerimiz ve Öğretmenlerimiz bize karşı çok iyi davrandılar, bizleri sevdiler ve bu yüzden de çıtayı çok yüksek tuttular. Bizleri bundan sonraki hayatlarımıza iyi hazırladıklarını düşünüyorum. Öğrenimimiz zamanında çok keyifli günler ve zamanlar geçirdiğimiz arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Tütün Eksperliği Bölüm 1.’si Bahriye Akdemir yapmış olduğu konuşmada düşüncelerini paylaşırken duygu dolu anlar yaşadı. Ailesinin, eşinin ve çocuklarının vermiş olduğu destekten bahsederken göz yaşlarına hakim olamadı. Eğitimi süresince destek olan herkese teşekkürlerini iletirken; “Bu gün burada ortak bir sevinci paylaşmak için bulunmaktayız. Bizim bu onurlu ve gururlu günümüze hoş geldiniz. Geçirdiğimiz yıllar hakkında ne desem bilmiyorum. Çok güzeldi desem az, çok yorucuydu desem hafif, nasıl başlamıştık desem eski, nasıl biter bir anda desem duygusal olacak. Hatırlıyor musunuz o günü desem onca anı dizili verecek akıllarımıza. 37 yaşımda 37. Dönemi birincilikle bitirmeme yardımcı olan başta aileme, öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza ve tüm idarecilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle her durumda benim arkamda gücünü eksik etmeyen, her zor anımda varlığını hissettiren eşime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Hocalarıma, tüm arkadaşlarıma ve kardeşlerime, siz değerli ailelere bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

EN KÖTÜ GÜNLERİ BU GÜZEL GÜN GİBİ OLSUN

Okul birincilerinin ardından Akhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Çetin mezun olan öğrencileri tebrik ederken; “Akhisar Meslek Yüksek Okulu olarak 7 ayrı program ile toplamda 700 öğrenciye eğitim vermekteyiz. 600 öğrencimiz yuvadan ayrılıyor. Yurdumuzun 4 bir tarafından gelen öğrencilerimiz misafir oldu şimdi ise mezun olup gidiyorlar. Hepsini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. En kötü dünleri bu güzel gün gibi olsun. Başta emek veren anne ve babalarımıza, eğitimci kadrolarımıza ve her daim bize yardımcı olan Akhisar Protokolüne teşekkür ediyorum.”dedi.

TÜRKİYE İÇİN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE VE İLKELERİNDE BİRLEŞEREK YILMADAN ÇALIŞACAĞIZ

Tütün Eksperliği Yüksek Okulu Müdürü Altay Uğur Gül öğrencileri ve velileri tek tek tebrik etti. Gül; “Hepiniz mezuniyet törenimizi onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Türkiye için Atatürkçü Düşünce ve ilkelerinde birleşerek yılmadan çalışacağız. Gelecek yıllarınızda hepinize başarılı, huzurlu ve sağlıklı yıllar dilerim. Sizlerin üzerinizde çokça emeği olan anne ve babalarınıza, eğitim veren öğretmenlerinize saygı ve sevgilerimi sunarım.” Dedi.

ÇOCUKALRINIZ ÇOK ÖNEMLİ YERLERDE OLACAKLAR

Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Birol Kavancılar, Celal Bayar Üniversitesinin kurulduğu günden bu güne çok fazla geliştiğini ve öğrenci kapasitesinin gün geçtikçe arttığını dile getirirken; “Bizlerin bu güzel ve mutlu günümüze hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık olarak 45000 bin öğrencisi ile Celal Bayar Üniversitemiz hızla büyümeye devam ediyor. Burada verilen eğitimlerimiz çok önemli çünkü hayatın değişken olmasından dolayı verilen eğitime önem veriyoruz. O yüzden de ilk olarak eğitim ailede başladığı gibi ailelerin eğitime verdiği önemi de çok önemsiyoruz. Çok çaba sarf ettiniz. Bu yüzden de çocuklarınız çok önemli yerlerde olacaklar. Öğretim görevlisi arkadaşlarımız her türlü desteği sağladılar. Bilgilerini ve zamanlarını gece gündüz demeden sizlerin eğitimi için harcadılar. Çok değerli mezun olacak öğrencilerimiz ve aileleri hepinizi saygı sevgilerimle selamlıyorum. Hepinizi tebrik eder yeni hayatlarınızda başarılar diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Tütün Eksperliği Yüksek Okulu birincisi Bahriye Akdemir ve Akhisar Meslek Yüksek Okulu  birinci Ümit Ertürk mezuniyet kütüğüne birincilik çivilerini çaktılar. Bölümlerini dereceyle bitiren öğrenciler aileleri ile birlikte diplomalarını ve hediyelerini Rektör yardımcısı ve okul müdürlerinin ellerinden aldılar. Mezun olan diğer öğrenciler ise öğretim görevlilerinden diplomalarını aldılar. 

Diplomalarını alan öğrenciler üniversitenin bahçesinde mezuniyet törenlerinin simgesi haline gelen kep atmayı gerçekleştirerek sevinçlerini arkadaşları ile doyasıya yaşadılar. Duygu dolu anların yaşandığı mezuniyet töreninin ardından aileleri ve arkadaşları ile bol bol fotoğraf çeken öğrenciler müzik eşliğinde eğlenmeye devam ettiler.