Haber/Foto: Mustafa Özdemir - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Akhisar Meslek Yüksek Okulu ve Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulunu’nun mezuniyet töreni, okulun konferans salonunda düzenlendi. 2012-2013 yılında Meslek Yüksek Okulundan 288, Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulundan 32 öğrenci mezun oldu.

Akhisar Meslek Yüksek Okulu Salonu'nda düzenlenen 2012-2013 yılı mezuniyet törenine CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik’in yanı sıra CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çoban, Tütün Eksperliği Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, TRT Spor Spikeri Tunç Elibol, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Akhisar Meslek Yüksek Okulu'nun 2012-2013 yılı diploma töreninde bir konuşma yapan Okulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çoban, "Üniversiteler, eğitilmiş insan gücü yetiştiren eğitim yuvalarıdır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne 2000 yılında dahil olan Akhisar Meslek Yüksek Okulumuzda 1.300, Tütün Eksperliği Yüksek Okulumuzda yaklaşık 200 öğrencimiz eğitim görmektedir. Önümüzdeki yılda tahmini olarak 720 öğrencimizde aramıza katılacak diye konuşurken mezun olan öğrencilere de "Yeni hayatınızda ise mutlaka okul bilgileriniz yanında, yeni bilgiler edinin ki, hayatta başarılı olun. Yıkıcı değil, yapıcı olacağınıza inanıyorum. Hayatta başarılı olmak için çalışın" diye seslendi.

Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar ise konuşmasında mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, öğrencilerin hayatlarının en eğlenceli döneminin bittiğini ve yetişkinliğin zor dünyasına başladıkları belirtirken öğrencilerden hayatın her alanında başarı beklediklerini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik de, eğitimcilere seslenerek öğrencileri iş ve sosyal alanlarda başarılı olacak bireyler olarak yetiştirildiğinde emekler öğrenciler tarafından sevgi ve saygıyla anılacağını ifade ederek, onlara sadece alanları ile ilgili bilgileri değil paylaşmayı, dayanışmayı ve topluma karşı sorumluluklarını öğretilmeli ve onlar için örnek olacakları bir model olunmalı diye söyledi. Çelik, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek hayatlarında başarılar diledi.

Törene katılan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’de konuşmasında, bu tür etkinliklere katılmaktan keyif aldığını belirterek, Manisa’da eğitim gören öğrenciler ile eğitimlerinin son günü olan mezuniyetlerinde en mutlu günlerine şahitlik ettiklerini ifade ederek, öğrencilerin hayatlarının devamında yönetilen değil, yöneten olmayı tavsiyelerinde bulundu. Manisalı 10 Milletvekili olarak her zaman gençlere kapılarının açık olduğunu belirten Özel, her konuda kendilerine destek olabileceklerini de belirtti.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ise, "Akhisar’da okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Kendilerine gelecek hayatta başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından diplomalar verildi. 2012 -2013 yılı Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulu birincisi Yasemin Turan’a diploması ve başarı belgesi Akhisar Kaymakamı Kamil Köten tarafından verilirken, Meslek Yüksek Okulu birincisi Yasemin Turan’a belgelerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik verdi. Mezuniyet töreni okul bahçesinde kep atma töreni müzik eşliğinde davetlilere ikramlar sunulmasıyla son buldu.