2012 yılında dönemin Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı başkanlığında kurulan Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile 1200 dönümlük Sigara Fabrikası alanının 220 dönümü Celal Bayar Üniversitesi’ne eğitim alanı olarak tahsis edildi. Buradaki bulunan fabrikanın tütün depoları modifiye edilerek mevcut yükseköğrenim okuluna tahsis edilmeye çalışıldı. Geçtiğimiz yıl derneğin genel kurulunda çalışmaların yüzde 65’i tamamlandığı geri kalan kısmı için ise 2 buçuk milyon TL civarında ödenek gerektiği ifade edilmişti.

BAKIRLIOĞLU, 3 FAKÜLTEYE TALİBİZ

Derneğin geçtiğimiz yıl düzenlenen genel kuruluna katılan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar’da Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci sayısının giderek azaldığını hatta bazı bölümlerin kapanma noktasına geldiğini ifade etmişti. Bakırlıoğlu; “Eğer böyle giderse hem okul hem de inşaatı devam eden yurt öğrencisiz kalacaktır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığım görüşmede MYO’nun durumunu kendisine ilettim. Celal Bayar Üniversitesi’nde açılacak 3 fakülteye talip olduğumuzu da ilettim” demişti.

BAŞKANLIĞI BESİM DUTLULU DEVRALDI

Geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde Akhisar’da yerel yönetimin AK Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesiyle yeni belediye başkanı Besim Dutlulu, derneğin olağanüstü genel kuruluyla başkanlığına seçilerek konuyla ilgili çalışmalar için düğmeye bastı. 

Yeni yönetim kurulu ile Sigara Fabrikası alanında şimdiye kadar yapılan çalışmaları inceleyen Besim Dutlulu; “Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildiğim Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak, şehrimize kazandıracağımız üniversite yerleşkesi için incelemelerde bulunduk. Şehrimize ayrı bir canlılık katacağına inandığımız üniversite projesinin hayata geçmesi için ilgili mercilerle irtibata geçeceğiz. Toplantımızın ve alınan kararların Akhisar’ımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini sosyal medya hesabından paylaştı.