Akhisar Eğitim-Bir-Sen’in girişimleri sonucunda alınan bu kazanım Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine ve ilçemizde görev yapan öğretmenlere büyük faydası olacaktır. Daha önceki süreçte Akhisar ve çevre ilçelerdeki Açıköğretim Fakültesi sınavına girecek öğrenciler Manisa Merkez ve Salihli’ye sabahın erken saatlerinde gitmek zorunda kalıyorlardı. Öğrencilerimizin bu yükten kurtulması bizleri mutlu etmiştir. Diğer taraftan Akhisar’daki öğretmenlerimize de yeni bir sınav görevi almalarının önü açılmıştır.

Ayrıca ülkemiz genelinde genellikle il merkezlerinde bulunan ilimizde de Manisa Merkez ve Salihli’de bulunan üstün yetenekli öğrencilere hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bir kurum olan Bilim ve Sanat Merkezi Akhisarımıza kazandırılmıştır.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu binasında Akhisarımız ve çevre ilçelerdeki üstün yetenekli öğrencilerimize hizmet vermeye başlamıştır.

Gerek Açıköğretim Fakültesi sınavlarının Akhisarımızda yapılması gerekse de Akhisar Bilim ve Sanat Merkezi’nin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Manisa Milletvekilimiz Sayın Uğur AYDEMİR’e, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. A.Kemal ÇELEBİ’ye, Akhisar Kaymakamımız Sayın Kaan PEKER’e, Açıköğretim Fakültesi Akhisar Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Altay UĞURGÜL’e, ÖSYM Temsilcisi Sayın Doç. Dr. Ahmet ÇETİN’e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve ÖSYM görevlisi Şahin AKKAŞOLU’na teşekkür ediyoruz.

Kazanımlarımızın başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm Akhisar halkına hayırlı olmasını dileriz.