Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin başlatmış olduğu “81 ile 81 Akülü Sandalye Kampanyası” kapsamında Selçikli Mustafa Sabırlı İlkokulu öğrencisi Ceyda KARAKAFA’ya akülü sandalyesi teslim edildi.

Selçikli Mustafa Sabırlı İlkokulu’nda gerçekleşen akülü sandalye teslim programına Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman MERMER, Şube Müdürü Mustafa AKKUYU, Din Kültürü Öğretmenleri Paylaşım Grubu Manisa İl Temsilcisi Muhammet Emin ALTUNKAYNAK, Okul idarecileri ve öğretmenleri, okul aile birliği başkanı, köy muhtarı hazır bulundular.

Programda, Din Kültürü Öğretmenleri Paylaşım Grubu Manisa İl Temsilcisi aynı zamanda Başlamış Ceyhan Karasoy Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni olan Muhammet Emin ALTUNKAYNAK: “Din Kültürü öğretmenleri olarak her zaman bu tarz sosyal projelerin içinde yer almayı ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize destek olmayı sürdüreceğiz. Başta desteklerinden dolayı Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman MERMER ve Şube Müdürümüz Mustafa AKKUYU’ya, bu sandalyenin alınmasına destek olan kendi okulum olan Başlamış Ceyhan Karasoy Ortaokulu öğrencilerine ve Selçikli Mustafa Sabırlı Ortaokulu öğrencilerine, Selçikli Mustafa Sabırlı Ortaokulu temsilcimiz Basri AKGÜNEŞ’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"81 İle 81 Akülü Sandalye Kampanyası" çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri olarak sanal alemde, İzzet EKER öğretmenimizin öncülük ettiği “Din Kültürü Öğretmenleri Paylaşım Grubu” adı altında örgütlenerek böyle bir kampanya düzenledik. Kampanya kapsamında geçen yıldan beri tüm illere akülü sandalyelerini teslim ederek engelli kardeşlerimizin yürüyen ayağı olmaya çalıştık. Allah nasip ederse bu hayır yolunda yürümeye devam ediyoruz ve edeceğiz.

Bu anlamda duyarlı tüm vatandaşlarımızı engelli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyoruz. Allah yapılan yardımları kabul etsin."

Akülü sandalye hediye edilen Ceyda’nın babası İdris KARAKAFA ise duygularını şöyle dile getirdi: “Doğuştan engelli kızım Ceyda, okul çağına geldiği zaman okula gönderemedik. Fakat ısrarla ben okumak istiyorum dediği için, okula kaydettirdik. Annesi Ceyda’yı her gün okula sırtında götürüp getirmek zorunda kaldı.  Sağ olsunlar Muhammet Emin hocam ve Basri hocam önderlik ettiler kızıma akülü sandalye hediye ettiler. Bundan sonra kızımın hayatı daha kolaylaşacak ve kızım daha çok sosyalleşecek. Akülü sandalye onun eli ayağı olacak. Burada emeği geçen herkese gerçekten çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.”