Akhisar’daki Hilaliye Eğitim Vakfı bu yıl 39. Hafızlık Merasimi yarın düzenlenecek. Merasimde Soma’da vefat eden maden şehitlerine binlerce hatim indirilecek. 

Akhisar’da 52 yılda 3 bine yakın hafız yetiştirip 13 bin talebeye bir yıllık Kur’an-ı Kerim eğitimi veren Hilaliye Eğitim Vakfı, bu yıl 39. Mezuniyet törenine buruk giriyor. 29'u kız, 43'ü erkek 72 hafızın okuduğu binlerce hatim, 25 Mayıs Pazar sabahı 09.00'dan itibaren gerçekleştirilecek mezuniyet merasiminde Soma 'da vefat eden 301 madenciye bağışlanacak, 15 bin kişinin katılımıyla da dua edilecek. 

Miraç kandiline tevafuk eden programda, 2009'da dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi olan İstanbul İstoç Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, dünya ikinciliği ve Türkiye birinciliği bulunan İstanbul Beykoz Riva Camii İmam Hatibi Mehmet Bilir, Malatya Musa Kazım Camii İmam Hatibi Ahmet Tayyar ve Hatay Şeyhali Camii İmam Hatibi Hüseyin Eraslan'ın aralarında bulunduğu meşhur hafızlar Kur'an tilavet edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılacağı merasim, Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz'ın teşekkür konuşması ve dua ile sona erecek.

PROGRAM