36 bin nüfuslu Akhisar’ın 3 mahallesindeki tek lisenin de kapatılıp İmam Hatip Orta Okulu yapılması kararına isyan büyüyor. Adnan Menderes Lisesi önündeki yapılan basın açıklamasına Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz ve 300 yakın veli ve vatandaş katıldı. Ders yılın ilk gününde öğrenciler “Disipline Sevk edilirsiniz” tehdidiyle basın açıklamasına katılması okul yönetimi tarafından engellendi Okul müdürü Nazim Tosun, Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz ve Okul Aile Birliği başkanı Hilal Tınmaz ve arkadaşlarının makamındaki ziyaretlerinde önce basın mensuplarını kabul etmedi. Heyetin ikna etmesi sonrası Müdürün odasına basın mensupları girebildi.

Öğle arasında öğrencilerin de katılması beklenen Basın açıklaması öncesi Müdür Nazim Tosun’un makam odasında Adnan Menderes Lisesi’nin geçtiğimiz yıl öğrenci kaydı yapılmadığı, Anadolu Lisesi’ne de döndürülmediği belirtildi. Milletvekilleri ve Okul Aile Birliği başkanı, Okul idaresinin de öğrencilerine sahip çıkmasını istediler.

Okulun önünde yanında Milletvekilleri, Öğretmen Sendika temsilcileri ve Aile birliği yöneticileri olduğu halde, velilere ve sivil toplum örgütü temsilcilerine açıklamalarda bulunan Okul Aile Birliği başkanı Hilal Tınmaz, Adnan Menderes Lisesinin 1999-2000 yılında beri eğitim ve öğretim verdiğini, bu bölgede bulunan Atatürk, Reşat Bey ve Seyit Ahmet mahallelerinde 36 bin nüfusun olduğunu, bu bölgede sadece Adnan Menderes Lisesi bulunduğunu, talepleri olan Anadolu Lisesine dönüştürülmesinin hiç değerlendirilmediğini, 5500 imza topladıklarını, Vali beyden randevu talep ettiklerini, vali beyin randevu vermediğini, İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşün dediğini, aylar önce başvurdukları halde il Milli eğitim müdürünün randevu vermediğini belirterek, “ Okulumuzda bine yakın öğrenci şehrimizin dışındaki Gölmarmara, Kırkağaç, ilçeleri ile Zeytinliova beldesindeki Anadolu liselerini gitmeleri için zorlanıyorlar. Büyüklerimiz hep söylüyor, sormak istiyoruz. Hani en iyi okul evine en yakın okul olacaktı ? Her gün ilçemizdenZeytinlova Beldesindeki Anadolu Lisesine servisle öğrenci taşınıyor. Türkiye’mizde ilçeden beldeye öğrenci gönderilmesi görülmüş şey değildir. Biz Adnan Menderes Lisesi Okul Aile birliği, veliler, mahalle muhtarları ve Akhisar Halkı olarak mahallemizdeki okulun kapatma kararının iptal edilerek en kısa zamanda okulumuzun Anadolu Lisesine dönüştürülmesi haklı ve tutarlı gerçeklerle istiyoruz. Çocuklarımızın yani geleceğimizi emanet ettiğimiz yeni neslimizin iyi eğitim almalarını istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi. Okul Aile Birliği Başkanı Hilal Tınmaz’ın yaptığı basın açıklaması ve konuşmalarından sonra, Milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel’de birer konuşma yaparak, bu haklı davayı sonuna kadar takip edeceklerini, AKP iktidarının Milli Eğitimi görev geldikleri günden itibaren adeta kuşa çevirdiklerini, görev gelen her bakanın bir önceki bakanın yaptıklarını adete yok sayarak hareket ettiklerini, CHP’sinin İmam Hatip okullarına karşı olmadıklarını, Akhisar’da bu konuda eğitim ve öğretim yapan iki okul bulunduğunu, ihtiyaç olursa birin daha yapılmasının gerektiğini, fakat bu öğrencilerinde mağdur edilmemesi gerektiğini belirttiler.