Akhisarpress.com - 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Akhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün her yıl geleneksel olarak ortaklaşa düzenlediği Kompozisyon, Şiir ve Resim yarışmalarında derece girenlere ödüllerinin verilmesi için tören düzenlendi.

Belediye Meclis sabonunda yapılan ödül töreninde; İlk okullar arasındaki şiir dalında ilk 3 dereciyi, Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Hilal Korkusuz “Güneşim Benim” adlı şiiriyle birinci, Mehmet Keskinoğlu İlkokulu öğrencisi Tuğba Öz “Öğretmenler Günü” adlı şiiriyle ikinci ve Özel Akhisar Koleji öğrencisi Ekin Ünlü “Öğretmenim” adlı şiiriyle üçüncü oldu.

Liseler arası kompozisyon dalında ilk 3 derceyi Akhisar Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi İkbal Şahin “Öğretmenin Kim Senin?” adlı kompozisyonu ile birinci, Akhisar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Çelen “Sevgili Öğretmenim” ile ikinci ve Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Nurbanu Erdinçli’de “Öğretmenlerin Eseri” isimli kompozisyonu ile üçüncü oldu.

Orta Okullar arası resim dalında, Özel Akhisar Koleji öğrencisi Mehmet Ardan birinci, Gazi -Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu öğrencisi Bengü Kuzucu ikinci, Özel Akhisar Kolejinden Derin Deniz Başdoğan üçüncü oldu. Resim yarışmasında, Akhisar Koleji öğrencisi Elif Yavaş, Özel Eminbey Koleji öğrencisi Barkın Baran, Misak-ı Milli Ortaokulu öğrencisi Melis Çüçen mansiyon ödüllerine layık görüldüler. Öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı Salih Hızlı ve ilçe Milli Eğtim Şube müdürleri Cafer Tetik ve Mustafa Kuzucu verdi.

3 dalda yapılan yarışmanın jüri üyeliklerinde bulunan öğretmenler, Talip Bayar, Hatice Arık, Aydın Dalda, Nermin Şenyüz, Rıza Bal ve Okyay Kanık’a anı şiltlerini Başkanı Salih Hızlı verdi. Belediye yarışmalarda dereceye girenlerin ve yarışmaya katılanların eserlerinin bulunduğu özel bir anı kitapçığı bastırdı ve törene katılanlara hediye edildi.