Akhisarpress.com

 

2012-2013 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Yeni başlayan öğrenciler, velileriyle birlikte okulun yolunu tuttu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim haftası programı sabah saat 10:00’da Milli Egemenlik Meydanında başladı. İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’in Atatürk anıtına çelenk koymasıyla devam etti.


Milli Egemenlik Meydanında düzenlenen törene Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Hava Meydan Garnizon komutanı Albay Bülent Keleş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, protokol ve öğrenciler katıldı.


Kutlama Programı Ülkü İlköğretim Okulunda Devam Etti


Kutlamalar saat 10:30’da Ülkü İlköğretim okulu bahçesinde devam etti. Program sunumunu Ülkü İlköğretim okulu 7. Sınıf öğrencileri Burcu Atak ve Beyza Kocaman yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanına çiçek takdim ettiler. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 8. Sınıf öğrencisi Bilge Urçuk yaptı. 


Törenin açılış konuşmasını Ülkü İlköğretim okulu müdürü Mustafa Kökaslan yaptı. Kökaslan konuşmasında; “İlköğretim haftasının kutlandığı bu günde, Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin ancak bilgi ile mümkün olacağının bilinciyle 2012-2013 öğretim yılına başlıyoruz. İlköğretim haftası çağdaş eğitimin gerçeklerinin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma-yazmanın öneminin, kişiye ve topluma sağladığı yararlarının anlatıldığı bir haftadır.


Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek Türk milletinin özlemidir. Bu özlemi gerçekleştirmede en büyük önderimiz ise bilgi olmalıdır. Bu bilgileri kullanan öğrenciler bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri, yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan ilköğretim okulları bu bilgilerin temelinin atıldığı bir kurumdur. Kişilerin önce kendisine sonra aile ve çevrelerine yararlı olmaları ancak eğitimle mümkün olacaktır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.


Sevgili öğrenciler! Sizler buraya bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz de bu özellikleri sizlere kazandırmak için buradadırlar. Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve kültürlü bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Ünlü Fransız romancısı Victor Hugo derki: “okul uygarlığın geliştiği yerdir.” Okul eğitim ve öğretim yuvası olarak, sizlere çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır, yenilikleri; gideceğiniz yolu, Atatürkçülüğü en iyi biçimde kavratır. Ayrıca okul, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, kurallara uymayı da öğretir. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşama ve başlangıçtır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.” Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün imkânlarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli, programlı ve disiplinli çalışmaktan geçer. İnsan var olduğundan beri, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak istemiştir. Bundan dolayı tarih boyunca sürekli çalışmış, araştırmıştır. Gelişmiş toplumlarda bilgi; güç ve otoritedir. Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımızın amacı; siz sevgili öğrencilerimizi bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır.

Yeni bilgiler yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle İlköğretim Haftanızı kutlarım." dedi.

Sonrasında konuşan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer; “Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Veliler. Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2012/2013 eğitim-öğretim yılı çocuklarımıza, tüm milletimize hayırlı olsun diyor, bu heyecanlı güzel günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Eğitim yaşam boyu süren dinamik bir süreçtir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, eğitimli ve üretken bir toplumla mümkün olabilmektedir. Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi, nitelikli ve eğitimli insan gücüyle sağlanabilecektir. Çocuklarımızın, ileriki yıllarda nasıl bir gelişme göstereceği ise başta ailesi olmak üzere, okul ve çevreden aldığı eğitime bağlıdır.


            İlköğretim, bireyin yaşamında temel eğitimin verildiği, milli ahlak anlayışına uygun, asgari bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zekâ ve yeteneklerinin geliştirildiği, hayata ve üst öğrenime hazırlayan, önemli bir basamaktır ve zorunludur. Devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle: “İlköğretim davası, insan olma, millet olma davasıdır.”

Milli eğitim eski bakanlarımızdan Hasan Ali Yücel “El koyduğumuz ilköğretim ülküsünü gerçekleştirmek için, Türk yurdun un dağlarında, kıyılarında ve kırların da ayrıca en ücra yerlerinde kendi kendine açıp solan çiçek bırakmayacağız. “der yıllar önce. Sayın Kaymakamım, değerli misafirler; 2012/2013 Eğitim öğretim yılı Milli Eğitim sistemimizde yeni bir uygulama ile başladı. Zorunlu eğitimimiz 12 yıla çıkarılarak geleceğin teminatı olan gençlerimizin daha kültürlü birer vatandaş olarak yetiştirilmesinin temelleri atıldı. Ayrıca ilköğretim okullarımız 4 yıl ilkokul ve 4 yıl ortaokul şeklinde planlanarak pedagojik açıdan da olumlu çalışmalar yapılmış oldu.


Sevgili Öğrenciler.


            Uzun süren bir tatil döneminden sonra yeniden okula dönüyorsunuz. Bazılarınız da ilk defa bu yıl okulla tanışacaksınız. Hiç hatırınızdan çıkarmayın ki biz, sizleri çok önemsiyoruz. Okullarımız sizlerle güzel. Sizleri Atatürkçü, milli ve manevi değerlerine bağlı, herkese karşı sevgi, saygı, hoşgörü besleyen medeni birer insan olarak yetiştirmek en büyük gayemizdir. Bu hususta büyükleriniz, öğretmenleriniz olarak var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. Sizlerden de çok çalışmanızı istiyoruz. Unutmayın, sevgiyle başlayan her iş mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bizlere inanın, okulunuzu, öğretmenlerinizi ve arkadaşlarınızı sevin.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,


            Çok zor, fakat onurlu bir görev yürütüyorsunuz. Gelecek sizlerin ellerinde şekilleniyor. Sizin başarınız Akhisar’ımızın, Manisa’mızın ve ülkemizin başarısı olacaktır. Bu zor ama onurlu görevinizde sizlere de başarılar diliyorum.


Saygıdeğer Veliler,


            Biliyorum ki sizlerde en az yavrularınız kadar heyecanlısınız bugün. Gayemiz ve amacımız bir olduğuna göre her fırsatta öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın yanında olalım. Bu vesileyle tüm zorlandığımız alanlarda sizleri gönüllü olarak yanımızda görmek istiyoruz. Bizler, 27.000 öğrencisi 1700 çalışanıyla büyük bir aileyiz. Devletimizin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk,”En önemli ve feyizli görevlerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur ”diyor. Eğitim çalışanları olarak bizler, bunun önemine inanıyor aynı heyecanı paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Akhisar’ımızın eğitim kurumları ile ilgili sıkıntılarında bizlere her türlü fedakarlığı gösteren başta siz Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum. Başta öğrencilerim olmak üzere, eğitim çalışanlarımız ve velilerimize sağlıklı, başarılı ve verimli bir eğitim öğretim yılı diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.


Akhisar Kaymakamı Kamil Köten;” değerli öğrencilerimizden öncelikle özgür düşünceyi, bilimi hiçbir pranga altında tutmadan çocuklarımızın özgürce tartışacağı bir beyin oluşturmaları için değerli öğretmenlerimizden destek vermelerini bekliyoruz. Çocuklarımıza bilimsel verileri, bilimsel düşünceyi yerleştirirken Milli değerlerimizin de başta okullarımızdan aktarılması gerekmektedir. Türk milleti büyük bir millettir. Büyük milletlerin özelliği renkleri de geniş ve çok renkli olmasıdır. Bu renkler bizim zenginliğimizdir. Renklerimizi korumak koşuluyla ortak milli kültürel ve tarih değerlerimizi çocuklarımıza çok iyi vermemiz gerekiyor. Bu sene Milli Eğitim olarak yeni bir sisteme geçtik. İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüz bunu en iyi bir şekilde, en sorunsuz bir şekilde geçiş sürecini yaşattı. Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Yeni sistemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Programda daha sonra Akhisar Ülkü İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencilerinden oluşan koro “ilköğretim şarkıları” söyledi. Program Ülkü İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile son buldu.