15 milyon zeytin ağacının bulunduğu, “Zeytinin Başkenti” olarak  kabul edilen, Türkiye’de ilk olarak   Akhisar’daki Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu  Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi kapanması şehirde şok etkisi yarattı. 14 yıldır açık olan bölümün  kapanmasını Belediye başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası yöneticileri haberleri olmadığını belirtirlerken, “Kapatılmaması gerekir” de birleştiler.

2002 yılında, 14 yıl önce   Akhisar Meslek Yüksek Okulu kurucu müdürü, şimdi  İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi olan  Doçent Cevdet Kayalı ve arkadaşları ile  Türkiye’de  bir ilk olarak açılan, Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknoloji bölümü açılmış  Akhisarlılar tarafından büyük ilgi görmüştü. O Yıllarda  Milli Bayramlarda yapılan törenlere cübbeleri ile katılan  öğretim üyeleri ve öğrenciler  kortej yürüyüşüne katılıp Akhisarlılar tarafından alkışlanıyordu.

Görüşme imkanı bulduğumuz Akhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Doç. Dr. Ahmet Çetin, YÖK’ün Öğrenci Kontenjanı Vermediğini belirterek, “Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu bünyesinde Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programına öğrenci alınması, Türkiye Geneli doluluk oranı % 85’in altında olduğundan uygun görülmemiştir.” Diye açıklama yaptı.

Bölümün  öğrenci almamasını duymadığını söyleyen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, yaptığı temaslar  sonunda yaptığı açıklamada, “Bu yıl Zeytin ve Zeytincilik İşleme Teknolojisi programına öğrenci alımı olmaması zeytin şehri Akhisar’ımız için çok üzücü. Bu programa öğrenci alınamamasının  sebebinin Türkiye  geneli doluluk oranının %85’in altında olması bilgisini aldık. Bu sene için yapabileceğimiz bir girişim olmasa da önümüzdeki yıl için Ticaret ve Sanayi odamız, Ticaret  Borsamız, Ziraat Odamız, Meslek Yüksek Okulumuz ve Akhisar belediyesi olarak  bu bölümün tekrar açılmasını ve daha geliştirerek kalıcı olmasını sağlamak için elbirliği sağlayacağız.  Ayrıca Akhisar Zeytin İhtisas OSB’nin gelişimi bunu hem destekliyor, hem de zorunluluk hale getiriyor.” Dedi. Aynı şekilde  bilgisi olmadığını söyleyen Ticaret  ve Sanayi Odası yönetim  kurulu başkanı Abdurrahman Yılmaz görüş bildirmezken,  Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper  Alhat, Doktor Mehmet Ulusoy’un bürosunda yaptığı açıklamada “Demek ki Akhisarlılar olarak  sahip çıkamamışız. Bizler ne yazık ki Akhisarlılar olarak  elimizdeki kıymetler alındıktan sonra, “atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra” ders çıkarmaya çalışıyoruz. Buda geçer sevdasıyla hareket ederek  neler kaybettiğimizi zaman geçtikten sonra  fark ediyoruz. Zaman kaybetmeden  elbirliği ile  tekrar açılması için girişimler yapmamız gerekiyor.” Dedi. Aynı şekilde  bu konuyu yeni öğrendiğini söyleyen  Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, “Hayret ettim. İlk defa Akhisar’da açılan bu bölümün kapatılması adeta Akhisar’a ceza veriliyor demektir.  Şu da unutulmaması  gerekir. Yine Türkiye’de ilk olarak Zeytin, Zeytin Yağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi  Bölgesi’de  Akhisar’da. İhtisas OSB’de çok önemli olumlu gelişmeler var. Bir çok arsa  satıldı. Akhisarlıların  dışından gelen sanayiciler  aldı. Burada çalışacak elamanların mutlaka konu ile  ilgili  bölümlerden mezun olan öğrencilere ihtiyaçları olacak. Mutlaka sahip çıkılıp tekrar açılması girişimlerimiz olmalıdır.” Dedi.