Akhisar Ahmet Tarık Sarı İlköğretim Okulunda eğitim gören 14 yaşındaki şair Sıla Aksoy ilk kitabını okul bahçesinde arkadaşlarına tanıttı.

14 yaşındaki Sıla Aksoy “Hayatta Kalıyorum Bak Yine” isimli ilk şiir kitabını okulun bahçesinde ilk arkadaşları için imzaladı. Ahmet Tarık Sarı İlköğretim Okul Müdürü Mustafa Kökaslan okul çıkışında yapılan törende öğrencilere seslenerek Sıla’nın tüm arkadaşlarına örnek olması gerektiğini istenildiğinde her şeyin başarılacağını kaydetti. Sıla Aksoy’u i ailesini ve öğretmenlerini tebrik eden Okul Müdürü Mustafa Kökaslan daha sonra Sıla’dan ilk imzalı kitabını aldı. 

Annesi Selma Boraer Aksoy ve babası Süleyman Aksoy’unda destek verdiği 144 sayfadan oluşan 110 şiirin sergilendiği şiir kitabı Papilon yayınevinde bin adet basıldı. İlhan Koruyucu, Gül Çalıkkaya, İsmail Engin, Nurhan Ergün ile tüm öğretmenlerin desteği ile kitabını hazırladığını ifade eden 8.sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Sıla Aksoy ileri ki zamanlarda yeni bir şiir kitabı hazırlamayı düşündüğünü ve lise döneminde ise roman yazmayı düşündüğü belirtti. Genç yazar ileri ki günlerde farklı yerlerde imza günleri düzenleyeceğini belirtti.
(BG)