12 Aralık – 16 Aralık 2016 tarihleri arasında, Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenecek olan eğitimle 25 kursiyere eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akhisar Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Sami Ekerbiçer: “ilçemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmak adına uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlemeye karar verdik.

Yeni girişimciler kazanmak üretimde ve mükellef sayısında artış demek. Kalkınmanın ve ekonomide refahın yakalanabilmesi ancak bu yolla sağlanabilecektir.” dedi.

Girişimciliğin önemine dikkat çeken Sami Ekerbiçer; “İstekli girişimcilerin iş kurma hayallerini gerçeğe dönüştürebilirsek hedefimize ulaşmış olacağız. Bunun için oda olarak, kurumların ortak paydada buluşarak iş üretebilmesinin, tek başlarına iş üretebilmelerinden kolay olduğunun bilinciyle, İŞKUR ve KOSGEB ortaklığında bu yola çıkmaya karar verdik.” dedi.

5 gün sürecek, 40 saatlik temel eğitimin dışında ek modüllerle KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması, yatırım fizibilitelerinin yapılması ve e-ticaret konuları işlenerek, katılımcılarda girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazandırmak hedeflenmektedir.

Eğitime katılacak kursiyerlerden işsiz olan katılımcılara günlük 20 lira cep harçlığı İŞKUR tarafından ödenecek.

Eğitimi başarı ile tamamlayıp “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” alanlar işletmelerini açtıkları takdirde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da geri dönüşümlü olmak üzere, 150 bin liraya kadar destek kredisi verilecek. Kredinin hibe olmayan kısmının geri ödemesi de, işletme kurulduktan 2 yıl sonra üçer aylık eşit taksitlerle faizsiz olarak yapılacak.



KOSGEB desteği dışında İŞKUR’un Engelli Kendi İşini Kurma Projesine başvuracak engelli katılımcılara ise kuruluş işlemleri desteği kapsamında en fazla 2.000 lira, işletme gideri desteği olarak fazla 4 bin lira ve kuruluş desteği olarak da en fazla 30 bin lira olmak üzere toplam 36 bin hibe verilecek.

Başvurular 7 Aralık 2016 Çarşamba gününe kadar Akhisar Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Esnaf Odası ve İŞKUR Akhisar Hizmet Merkezine şahsen yapılabilecektir.