Yaklaşık 7 buçuk kilometrelik güzergah üzerinde yapılacak olan 20 bin metrekarelik peyzaj uygulamasıyla ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu yerinde incelemede bulundu.

Akhisar’da çevreyolunun açılmasıyla birlikte Akhisar Emniyet Müdürlüğü ile Kırkağaç Kavşağı arasındaki güzergah karayollarından Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Bu olayın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi mevcut güzergahta peyzaj uygulaması için harekete geçti. Önümüzdeki günlerde başlaması planlanan çalışmayla ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş,  Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğan Ensivri, Akhisar Muhtarlık İşleri Sorumlusu Ali Aybars Özbilgin, Atatürk Mahalle Muhtarı Nurhan Bozel incelemede bulundu. 

Ocak ayında çalışmalar başlıyor

Yapılacak olan peyzaj uygulaması hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, “Akhisar Emniyeti’nden Kırkağaç kavşağına kadar yaklaşık 7 buçuk kilometrelik bir alanda 20 bin metrekarelik orta refüjde peyzaj çalışması yapacağız. Buradaki peyzaj uygulamamızda, kendi seramızda yetiştirdiğimiz ilçemizin de simgesi bonsai zeytin ağaçlarını uygulayacağız. Güzel Akhisar’ımıza yakışacak güzel bir peyzaj uygulaması planladık. Önümüzdeki haftalarda peyzaj uygulamamıza başlayacağız” dedi.