Duru Müzik Kursu, “Çocuk Orkestrası Seçmeleri” başlıyor.

Duru Müzik Kursu öğretmeni Niyazi Şahin yaptığı açıklamada; “Müzik dinleyen ve müzik ile uğraşan çocuklarda ritim duygusu gelişir, işitsel olarak daha kolay algılamaya başlarlar.  

Seslere karşı duyarlılıkları artar. Dikkat, konsantrasyon matematik becerileri gibi alanlarda olumlu etkileri vardır. Çocuğun sosyalleşmesine ve arkadaş gruplarına dahil olmasına aracılık eder. Müziğin çocuk üzerindeki etkileri arasında en dikkat çeken nokta, müzik ile beynin erken gelişim sırasında kurduğu bağdır.

Bu sebeple çocuk, henüz anne karnındayken bile müzik ile ilişkisi içinde olursa gelişimi olumlu yönde etkilenir. Müzik, çocuğun gelişimini desteleme anlamında önemli bir yardımcı araç niteliği taşır. Çocukların akademik gelişimi ilk sırada gösterilmek üzere; dil gelişimi, fiziki gelişimi, sosyal ve duygusal gelişimi vb. tüm gelişim safhaları, müzik ile çok yönlü bir ilerleme kaydedebilir. Çocuğu her yönden donanıma sahip olması için müzik, en önemli destekleyiciler arasında yer alır.” Dedi.

ÇOCUK ORKESTRASI SEÇMELERİ BAŞLIYOR

4-28 Şubat tarihleri arasında yapılacak seçmeler, modern müzik orkestrası, yaylı çalgılar orkestrası, vurmalı çalgılar orkestrası ve telli çalgılar orkestrası olarak gruplandırılacak. 

Seçmeler Özel Duru Müzik Kursu’nda yapılacak. 

Başvuru için iletişim: 0507 410 57 23 – 0236 414 1989