Manisa Akhisar ilçesinde son zamanlarda meydana gelen depremler ve artçı sarsıntılar halkımızı korkutmaya devam ederken; bölgeyi etkileyen fay hattı hakkında bilinmesi gereken hususlar, bölge halkının dikkat etmesi gereken özel durumlar, binaların özellikleri ve konunun yetkililerinin sorumlulukları bir panel ile masaya yatırılıyor.

12 Eylül'den bu yana meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan yüzlerce sarsıntı Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer’in girişimi ile konunun uzmanları tarafından Akhisar'da 8 Ekim'de düzenlenecek bir panel ile etraflıca değerlendirilecek.

“Akhisar Depreme Hazır mı?” konulu panel Akhisar Belediye Meclis Salonunda 8 Ekim Cumartesi saat 14'te CHP’li Milletvekili Biçer’in yanı sıra Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Tahir Öngür'ün katılımı ile gerçekleşecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı, Yerel ve Merkezi Yönetimlerin Sorumlulukları, Manisa'nın deprem geçmişi ve yeraltı özellikleri ile kamuoyunun bilgilendirilmesi ve etik esasları ise panelin konu başlıkları arasında yer alıyor.