Yapılan açıklamada; Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınının önlenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 09.30’da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk konulacaktır. Çelenk koyma töreni akabinde Akhisar Anadolu Lisesinden bir öğrenci tarafından konuşma yapılacak iki öğrenci de şiir okuyacaktır. 

19 Mayıs mesajları, Atatürk sözleri Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kapsamında gündemde yer alıyor. Bu günün önemini Atatürk sözleri ya da görselleri ile paylaşımlarında göstermek isteyen vatandaşlar, resimli 19 Mayıs mesajları arasından birisini tercih edecek. İşte, kutlamalarla geçirilecek olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak paylaşabileceğiniz resimli 19 Mayıs mesajları ve sözleri derlemesi 

RESİMLİ 19 MAYIS MESAJLARI

* 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

* "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak."(Mustafa Kemal ATATÜRK)

* 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

* Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en samimi duygularımla kutlar, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anarım.

* Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

* Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

* Gençler!Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler!Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” (Mustafa Kemal ATATÜRK)