Akhisar Folklor Eğitim Merkezi GSK ücretsiz Zeybek-Harmandalı kursu düzenliyor.

Akhisar Folklor Eğitim Merkezi GSK açacağı harmandalı kursunu Akhisar Halk Eğitim Merkezinin desteği ile 16 yaş ve üzerine ücretsiz gerçekleştireceğini duyurdu. Açılacak halk oyunları kursunda herkesin harmandalı ve zeybek oyunlarını öğrenmesini hedeflediğini dile getiren kulüp başkanı Samet Gögen; Haziran ayında gerçekleştirmeyi düşündükleri büyük gösteri için herkesin sahne alması ve zeybek kültürünü yaşatılması gerektiğini söyledi.

Amaçlarının, 7 den 70 e herkese Ege kültürü olan zeybek oyunlarının öğretilmesi ve her daim yaşatılmasını sağlanması olduğunu söyleyen Samet Gögen “ Kursun sonun da küçük guruplarımız dahil tüm ekiplerin gerçekleştireceğimiz kulüp gecesinde sahne almasını istiyoruz. Haziran ayında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz gecedeki amacımız, Akhisar Belediyesi Dev Öğrenci Amfi Tiyatroda 3.000 kişiye oynamak ve Zeybek kültürünü yaşatmaktır. Gecemiz sadece halk oyunları üzerine olmayacak. İlerleyen süreçte asıl projemizi basınla ve Halk Oyunlarına gönül veren dostlarımızla paylaşacağız. Güzel bir proje hedefliyoruz. Yerel yönetimlerden ve sivil toplum kuruluşlarından alacağımız destekle Akhisar da bir ilki daha gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yüzden yaş ne olursa olsun önce gençlere ve yetişkinlere başlattığımız bu kursumuza tüm halkımızı bekliyoruz. ” dedi.

Açılacak olan Halk Oyunları kursu, Akhisar Halk Eğitim Merkezinin desteği ile ücretsiz olup hafta içi hafta da iki gün Pazartesi – Çarşamba geceleri veya Salı – Cuma geceleri kursiyerler ile belirleneceği, çalışma saatleri ise ilerleyen süreçte kursiyerlerle karar verileceği bildirildi.

Kurs kayıtları için: 

Cep. Tel. : 0 506 866 38 60 - https://www.facebook.com/afemgsk