Geçen yıl Akhisar Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu kurslar neticesinde sene sonunda Akhisar Belediyesi Dev Öğrenci Amfi Tiyatroda gerçekleştirdikleri muhteşem gösteriyle izleyenlerin takdirini toplamayı başardı.

Akhisar’ın Kuvayı Milliye Kahramanlarından Şehit Hüseyin Efe ve Zeybeklerinin hikayesinin anlatıldığı gösteride yaklaşık 160 kişi görev aldı. Şimdiye kadar Kültür Sanat etkinliklerinde en çok seyirciyi toplayan AFEM GSK, Amfi tiyatronun büyük bir bölümünü seyircilerle doldurarak büyük bir başarıya imza attı.
 
Bu yılda gerçekleştirecekleri halk oyunları çalışmaları ile sene sonunda büyük bir projeyle tekrardan izleyenlerin beğenisini toplamaya çalışan AFEM GSK, hafta içleri Pazartesi ve Perşembe akşamları yapacakları halk oyunları çalışmasına kayıtların başladığını bildirdi.
 
Konu hakkında bildiri yayınlayan, Akhisar Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü(AFEM GSK) Başkanı Samet Gögen; “Her yıl olduğu gibi bu yılda 7’den 70’e herkese kendi kültürümüzü öğretmek için çaba sarf ediyoruz. Geçen yıl kamuoyunun ve seyircilerinde takdirini aldığımız güzel bir gösteri gerçekleştirdik. Bu yılda ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak büyük bir proje hazırlıyoruz. Allah’ın izniyle bu çalışmamızdan da anlımızın akıyla çıkmayı planlıyoruz. Bizim her kesime kapımız açık. Yetişkin gruplarımızın çalışmalarını başlatıp bir an önce faaliyete geçmeyi düşünüyoruz. Yaş sınırımız olmadığı gibi kontenjanımızda sınırsızdır. Sene sonunda Amfi tiyatroda büyük bir gösteri planlıyoruz. Halk Oyunlarını seven herkesi AFEM ailesinin çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz.” Dedi.
 
AFEM GKS Yetişkin ve Gençler Grupları Halk Oyunları kursları, Ege Bölgesi Zeybek Oyunları ile birlikte Artvin, Trabzon, Antep, Diyarbakır, Kırklareli, Burdur, Ankara(Seymen), Kafkas, Bolu ve birçok yöre oyunlarıyla zengin bir içerikle hazırlıklarına başlıyor. AFEM GSK Halk Oyunları çalışmasının da hafta içi Pazartesi ve Çarşamba geceleri saat: 19.30 – 21.30 saatleri arasında Ülkü Ortaokulu Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleşeceği bildirilirken, ilk çalışmanın ise 17 Ekim 2016 Pazartesi akşamı yapılacağı duyuruldu.
 
KAYITLAR İÇİN;
Gerekli evraklar: 1 Adet Fotoğraf ve Kimlik Fotokopisi
İletişim: Samet Gögen - 0 506 866 38 60
Facebook : https://www.facebook.com/afemgsk