Hava şartlarının uygun seyretmesiyle birlikte ve yağmur sonrası kışlaklarda toplu çekirge çıkışlarının olduğu tespit edildi.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek kışlaklardaki çekirge çıkışlarını kontrol ve takip etmek üzere görevlendirilen ziraat mühendislerince Akkocalı, Beyoba ve Yaykın mahallelerindeki kışlak alanlarında yoğun çekirge çıkışları olduğu tespit edildiğini söyledi.

Akkocalı, Beyoba ve Yaykın mahallelerinde devlet yardımlı çekirge mücadelesi başlatıldığını belirten Şenyürek " ilk tespitlere göre 1.500 dekarlık alanda devlet yardımlı kimyasal mücadele yapılacaktır" dedi.

Yapılan teknik açıklamada ise sonbaharda dişi çekirgelerin yumurta borusuyla toprağa kümeler halinde bıraktıkları 80-100 adet yumurtadan 10-11 gün gibi kısa sürede çıkan yavruların topluluk halinde gezerek önlerine çıkan her türlü yeşil bitkiyle beslenip kısa sürede ergin döneme geçtikleri, ömürleri yaklaşık 4 ay olan çekirgelerin ölene kadar 5 gömlek değiştirdikleri ve bir dişinin ortalama 400 civarında yumurta bıraktığı belirtildi.

Çekirgeler özellikle tarım arazilerinde yetiştirilen buğday, arpa ...vb. birçok ürünü yemek suretiyle zarar yapıyorlar ve ölü organizmalarıyla da bitkilerde hastalığa neden oluyorlar.